Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Üvegből készült ékszerek! fórum

Üvegből készült ékszerek! (beszélgetős fórum)


1 2 3
89. ritamama82 (válaszként erre: 87. - Doxikri)
2010. jan. 4. 22:30

na megyek alukálni!jóéjt neked!:)holnap biztosan itt leszek megint!!le kell szoknom róla...:S

szia és pusszancs:)

88. doxikri (válaszként erre: 86. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 22:28
Nem konkrétan csak szakács vagyok, hanem vendéglátós...minden, ami ebbe belefér!
87. doxikri (válaszként erre: 85. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 22:28
Tanulni sose szégyen!!!
2010. jan. 4. 22:24
majd sunyiban ellátsz jó kis tanácsokkal jóóó???tényleg ez a szakmádba vág??
2010. jan. 4. 22:24
igeeen??teeee főszakácsasszony!!:))))
84. doxikri (válaszként erre: 83. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 22:18
Várom, nagyon!! :))
83. ritamama82 (válaszként erre: 82. - Doxikri)
2010. jan. 4. 22:12
hihi ez egy álca hogy ne jöjjenek csak fele annyian!!de holnap megnyitjuk a ritamama diétás receptjei fórumot!!:)
2010. jan. 4. 22:10

Húha, micsoda spenótos, brokkolis, karfiolos ékszerek...ez ám a kreatív fórum...tök éhes lettem!!

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

81. ritamama82 (válaszként erre: 80. - Mamazon)
2010. jan. 4. 20:46
oksi!!köszi a tanácsokat mégegyszer!
80. Mamazon (válaszként erre: 79. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 20:42
Naná és az ékszereidre is rendszeresen rákukkantok majd! :))
2010. jan. 4. 20:35
nem baj kell egy tanácsadó is!!:)de azért ha lesz ilyen oldal akkor azért bekukkantassz ugye??:)
78. Mamazon (válaszként erre: 77. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 19:51
Én csak nehéz ételek receptjeivel tudok szolgálni, úgyhogy ha diétásokat célzol meg, akkor rám csak olvasóként számíts!
2010. jan. 4. 19:42

egy netes cikk a spenótról de nem tudom már hol volt!amúgy van vele valami bibi az tuti mert amikor terhes voltam is mondta a doki hogy ne egyek sokat belőle...na most már ezt is tudjuk!

ritamama és mamazon konyhája holnap nyit a fórumon!!:)

76. Mamazon (válaszként erre: 75. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 19:37

A szaponinoknak nem árt a rövid forralás, a vastartalmából pedig kimondottan többet őriz meg, ha tejjel keveredik (az oxalát a vasat is kikezdi).

Milyen írásra hivatkozol? Amúgy azokban a kulturákban, ahol a felnőtt lakosságnál nem gond a kalciumhiány, ott nyilván nyugodtan ehetik nyersen nagyobb mennyiségben is a spenótot. Régen a magyar társadalom is ilyen volt... De sajnos ma már máshogy kell táplálkoznunk. Túl kevés tiszta kálciumforrásunk van.

75. ritamama82 (válaszként erre: 74. - Mamazon)
2010. jan. 4. 19:16
oks!pedig azt írja hogy nyersen jobb mint főzve!akkor nem árt!
74. Mamazon (válaszként erre: 73. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 17:48
Nyersen inkább ne! Max keveset ...a gyerekeknek viszont egyáltalán ne add, csak tejjel kifőzve. Elég ha csak egy percig forralod tejjel, de mindenképpen forrjon fel.
73. ritamama82 (válaszként erre: 71. - Mamazon)
2010. jan. 4. 17:35

aha akkor elég egy kicsi is hozzá!!

amúgy salátákba is szoktam nyersen mert úgy az igazi!!

72. Mamazon (válaszként erre: 70. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 17:34
Tényleg írtad a frisset...a zárójeles megjegyzést figyelmen kívül hagytam. Bocsi...
71. Mamazon (válaszként erre: 70. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 17:32
Mert az oxálsav kioldódik a tej kalciumtartalmában (pontosabban kioltják egymást) és így nem az emberi szervezetben lévő kalciumot emészti fel.
70. ritamama82 (válaszként erre: 69. - Mamazon)
2010. jan. 4. 17:29
tudom hogy jobb a friss ezt csak azért írtam hogy ha nincsen más...hiszen írtam is hogy jobb a friss!!)és azt is tudom hogy főzni kell de miért pont tejben????
69. Mamazon (válaszként erre: 66. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 17:26

Ez sajnos így nem egészséges. Engedj meg egy kis belejavítást: A spenótnak nagyon magas az oxálsavtartalma, ami károsítja a kálciumot. Ezért mindenképp tejjel kell készíteni. A tej semlegesíti az oxálsavat. Így mielőtt ráteszed a húsra ki kell főzni tejben.


A másik javaslat: a piacon vegyél inkább igazi spenótot. Egy picit drágább a mirelitnél (fél kiló 4-500), de legalább nem darálnak bele minden szart, mint a mirelitbe (sajnos a mirelit spenótnak a nagy része nem spenót). Az elkészítése nem macerásabb, mert, amíg a mirelit kiolvad, addigra az igazit simán leszárazod és összevagdalod. Na és jóval finomabb lesz!

2010. jan. 4. 17:22
igen szeretnénk.bár nekem nem kell fogynom,de imádom az ilyen kajákat!
2010. jan. 4. 17:16
na kell az a fórum??ritamama diétás konyhája??
2010. jan. 4. 17:10

a húst ugyanígy előkészítitek!

kell még hozzá egy csomag fagyasztott spenót annyi szelet füstöltsajt ahány szelet husi van,2-3 tojás egy dobozka tejföl,2 gerezd fokhagyma,egy két szem paradicsom(egyébként friss spenótból még jobb!!)

a spenótot miután kiolvadt egy serpenyőben kicsike olajon megdinsztelem,sót ,borsot teszek hozzá és egyet rottyantok rajta!leveszem a tűzről és kicsit nem árt ha megvárjuk míg hűl!a tojásokat a fokhagymát a tejfölt belekeverem(de a tejfölt is el lehet hagyni) és a husikra lapátolom úgy hogy ne nagyon folyjon le róla!de ahogy sikerül!:)a paradicsomszeleteket ráteszem a spenótra és jöhet rá a sajtszelet is!és mehet sülni!lehet sonkát is tenni ebbe is!

65. ritamama82 (válaszként erre: 62. - Mamazon)
2010. jan. 4. 17:03
a spenótosban nincsen rántás:)leírom
64. ritamama82 (válaszként erre: 62. - Mamazon)
2010. jan. 4. 17:02
hát én a sajtot is ehetem igaz nem túl sokat de próbáljátok ki és meglátjátok hogy ezek jók és ebből annyit ehetsz amitől jóllakottnak érzed magad!!nem kell a " csak egy kis darabkát eszemre" gondolni!
2010. jan. 4. 16:59
és jöhet a spenótos recept is.
62. Mamazon (válaszként erre: 60. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 16:58

A mennyiségtől is függ.

A brokkolis receptben a sajt necces. A spenótban a tej és a lisztes rántás. Persze mértékkel semmi gond...

61. c42aaaac41 (válaszként erre: 60. - Ritamama82)
2010. jan. 4. 16:58
nem hiszem!ezek mind nagyon finomak lehetnek!
60. ritamama82 (válaszként erre: 59. - Mamazon)
2010. jan. 4. 16:54
helyes!!és azt hiszi a környezetem hogy éhezek és ezért fogyok!!szerintetek ha ilyeneket eszek akkor éhezem??:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook