Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Utazzunk! fórum

Utazzunk! (beszélgetős fórum)


febr. 14. 18:11
Szlovákiában és Csehországban sok szép vár van, érdemes megnézni. Nagyon szép a Tátra. A Lomnici csúcs lanovkával egész évben megközelíthető. A gyerekek örömmel játszottak a patakokban. ...és igen, jókat lehet enni-inni. Finomak a sörök.
18. dunailány (válaszként erre: 17. - bnedora)
febr. 14. 14:19
Ezt meggugliztam. Szép vidék. ;) Mi Szlovákiába lehet hogy megyünk, még nincs eldöntve. Barátnőmék jártak ott nemrég és hívtak, hogy menjünk együtt pár napot. Kirándulunk, ha szép idő van strandolunk és ha jók az infóim, finom és olcsók a sörök is. :)
febr. 13. 13:52
Tavaly Hernádvécsén voltunk. Kirándulni szeretőknek ajánlom. A közelben több felújított vár található. Nincs messze Kassa sem.
16. bnedora (válaszként erre: 14. - dunailány)
febr. 13. 13:50
Ott még én sem jártam. Majd egyszer:-)
15. fincsi5 (válaszként erre: 7. - bnedora)
febr. 13. 10:03
Nem tudjuk a nevét, helyileg jó helyen volt, ennyi.
14. dunailány (válaszként erre: 13. - papája)
febr. 13. 09:07
Én nyáron az Őrségbe mennék. Ott még sosem jártunk. Úgy 4-5 napot terveznénk, de egyenlőre még nem mértem fel a lehetőségeket.
13. papája (válaszként erre: 12. - dunailány)
febr. 13. 08:18

Igen, a belül rohad sajnos igaz...

A bánki tónál még udvarlós korunkban jártunk, motorral. Eszembe jutnak a szép emlékek. Akkoriban sokat motoroztunk, nem volt kocsink - fénytávolságra sem. Motorral jártuk be Erdélyt, ez volt a nászutunk, később a Magas Tátrát. Persze sátoroztunk.

A Poroszlói ÖkoCentrumban nem jártunk, utána nézek.

A többi látnivalót mind láttuk. A Bory-várat megnézném újra.

12. dunailány (válaszként erre: 10. - papája)
febr. 12. 20:15

Mondjuk szépül..belül meg sajnos rohad. De ez más téma.

Nekem nagy kedvenceim Magyarországon 1 napos kirándulásra:

Bory-Vár Székesfehérváron

Veszprém állatkerttel meg vár-mustrával

Bánki tó környéke

Szalakja-völgy

Poroszlói ÖkoCentrum

11. dunailány (válaszként erre: 9. - Mermancs)
febr. 12. 20:11
Barcelona...imádom! Mi is töltöttünk ott 2 napot, amikor nászúton voltunk. Nagyon tetszett, visszamennék.
febr. 12. 19:37

Nagyon jó látni, hogy Magyarország szépül. Fiatalon a gyerekekkel jártuk, azután sok évig csak külföld és most ismét az unokákkal fedezzük fel hazánkat. Nagyon nagy a változás.

Nagy kedvenc Hollandia és benne Kaukenhof a tulipánkert. Elmondhatatlanul gyönyörű, jó lenne, ha mindenki láthatná. A tulipánföldek szintén felejthetetlenek. Nagyon szeretem a skanzeneket és minden más múzeumot.

febr. 12. 18:32
Mi a férjemmel utoljára Barcelonában voltunk, december végétől január elejéig. Nagyon kellemes volt az időjárás, csodás hely, a madarak csiripeltek és mandarinok lógtak a fáról. Nagyon hiányzott ez az utazás, egy ideig most úgy sem fogunk sehova menni, maximum Pestre. :)
8. bnedora (válaszként erre: 3. - dunailány)
febr. 12. 18:19
Sajnos, elég messze van. Mi általában akkor szállunk meg ott, amikor a közeli szülőfalumba megyünk a temetőbe. Nem vagyunk már fiatalok, az oda-vissza útat fárasztó lenne egy nap alatt megtenni, így összekötjük a kellemest a hasznossal. Most családi összejövetelt tervezünk oda Budapestről.
7. bnedora (válaszként erre: 6. - fincsi5)
febr. 12. 18:13
Én már sokszor jártam ott, de még mindig van mit megnézni. Az utóbbi időben sokat fejlődött, szépült a város. Priviben megírod, hol szálltatok meg?
6. fincsi5 (válaszként erre: 2. - bnedora)
febr. 12. 17:12

Kívánom, hogy minden jó legyen, mi rossz helyet fogtunk ki, 35 fok volt, egy tetőtérbe raktak, és egy kis hűtőt sem tudtak adni.

Annyit sikerült elérnem, hogy a jégakkut levihettem a konyha fagyasztójába. Ami darabot akartunk, azt megnéztük, de 2 nap után hazajöttünk, pedig nem a szomszédunkban van, 120 km.

Amúgy látnivalóban nekem nem bővelkedik Gyula.

5. dunailány (válaszként erre: 4. - papája)
febr. 12. 16:59
Persze, minden relatív, tudom én. Bő 10 éve a párommal rengeteget utaztunk, külföld, belföld egyaránt. Az elmúlt 3-4 évben inkább belföldön jártunk, de szép vidékeket néztünk meg.
febr. 12. 16:55

Érdekes ez a távolság dolog. Valami csak addig távoli, amíg nem jártunk ott legalább egyszer. Bp.-ről mindent könnyű megközelíteni. Gyulára nem érdemes kocsival menni, mert az intersziti vonat kényelmesen, gyorsan átszállás nélkül odavisz. Egy hosszú hétvégére Gyula nagyon jó hely. A neten minden látnivalót megtalálsz.

Én már idősebb vagyok, bejártuk Európát többszörösen kocsival, kempingeben aludtunk. Minden utunk egyéni szervezésű volt, átlagban 20 napos és 6-12 ezer km-es. Aktív pihenés sok élménnyel.

Kezdetnek belföldi utakon jártunk kicsi gyerekeinkkel, majd egyre távolabb merészkedtünk.

A fokozatosságot érdemes betartani és megtanulni utazni, így egyre élvezetesebb lesz. Rutint is szerez az utazó. Elmondani, hogy melyik volt a legszebb, legjobb arra kevés itt a hely.

Talán, ha valaki konkrétan kérdez, akkor itt kaphat választ, vagy ötletet.

3. dunailány (válaszként erre: 2. - bnedora)
febr. 12. 16:11

Szia!

Gyuláról sok szépet hallottam már, de sajnos még nem jutottam el oda. Én Budapesten élek és az -eddig- még nagyon messzinek tűnt.

febr. 12. 16:01
Én, áprilisban Gyulára megyek, ha minden jól sikerül:-)
febr. 12. 15:57

Sziasztok!


Szeretnék egy olyan topikot, amiben megosztjuk egymással hol jártunk, hova megyünk, mi után érdeklődünk mostanában.

Lassan itt az utazós szezon, a tavaszi hosszú hétvégék, a nyári szabadságok, az őszi kirándulások ideje.

Beszélgessünk!!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook