Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Utazóágy vagy járóka? fórum

Utazóágy vagy járóka? (beszélgetős fórum)


15. Incó
2010. aug. 9. 10:50
Köszönöm az észrevételeket, tanácsokat, tapasztalatokat.
14. Bri*
2010. aug. 8. 20:50

Mindkettőnek más a funkciója, mint ahogy a nevéből is látszik. A nagy fiam imádta a járókát, sokat is használta, el is aludt benne. A kicsit csak kevés ideig volt el benne, de a két gyerkőc is különböző.

Szerintem a járóka nagyon praktikus. nekünk hálós volt. Abban gyakorolhatta a gyerkcőt a felállást, járást, anélkül, hogy megütötte volna magát, ha elesett. Kilát a hálón.

Biztonsági okokból is szuper.

2010. aug. 8. 07:00

Szia!

Egyik gyerkőcöm sem maradt meg a járókában. Játéktárolónak használtuk :D Az utazóágynak meg más a funkciója, szerintem annak annyira nem stabil az alja, hogy annyi időt benne töltsön, mint mondjuk azt egy járókában tenné (már ha tenné :D )

12. TSydy (válaszként erre: 7. - Incó)
2010. aug. 7. 23:03

Igen ismerős:)))) Én is sok mindent megvettem még terhesen, pl. 4 cumisüveg árválkodik a fiókban bontatlanul. 7 hónaposan ivott először mást mint cicit, azt is rögtön varázsitatóból, mert az volt kéznél.

Egyébként mi is megvettük az utazóágyat, de egyszer sem aludt benne a gyerek, mert itthon nagy helyet foglal, anyunál meg a franciaágyon durmol.

De itthon is itt alszik velem a franciaágyon, a kiságya meg ott árválkodik a szobájában, ágytakaróstul, baldachinostul. A járóka csak azért nem lett megvéve, mert a párom a nappaliban alszik hét közben, mert reggel hajnalban kel és nem akarja, hogy mi is felébredjünk reggel 4-kor és a lényeg, hogy nem férne el. Meg anyósom erősködött, hogy kell a járóka, mert majd jól nem fogok tudni semmit csinálni a gyerektől, meg szerinte nem tanul meg a kölök egyedül játszani...Na EZÉRT SE lett járóka! Csak azért se! És már megint nekem lett igazam:)

11. Olgi1977 (válaszként erre: 9. - Nagylány67)
2010. aug. 7. 22:54

A komp nálunk is mumus :)

A járóka pedig néha jól jön (nálunk az emeleten van a háló és a gyerekszoba, de nap közben lent vagyunk a nappaliba, így nekünk ez tölti be nappal a kiságy szerepét is), de az esetek többségében tényleg a helyet foglalja a járóka.

Ha csinálsz valamit be tudod tenni a kiságyba, egyébként meg hagy menjen, fedezze fel a világot-persze felügyelettel

10. Incó (válaszként erre: 9. - Nagylány67)
2010. aug. 7. 22:50
Ez tetszik. Igazad is van. Még meggondolom itt magam a végén:-)))
2010. aug. 7. 22:48
Egyik sem !!! Mi családi házban lakunk, de én először egy plédet tettem le a földre, majd amikor már mászott akkor már azt sem. Nem szabad korlátok közé tenni a gyereket.A lényeg, hogy el kell pakolni a virágokat és a könnyen törő tárgyakat. Had fedezze fel a világot maga körül!!A lányom 13 hónapos korában már nem akart aludni a kis ágyban sem, erre lefektettük egy francia ágyra és azóta is ott alszik ( most lesz 8 ), az ágyat pedig eladhattuk. Szóval én járóka és komp ellenes vagyok.
8. Incó (válaszként erre: 6. - Olgi1977)
2010. aug. 7. 22:45
Ja. Kemény 58 cm:-))) Törpilla.
7. Incó (válaszként erre: 4. - TSydy)
2010. aug. 7. 22:44
Már magam sem tudom. Mint első gyerekes mindent rám lehet sózni... Igazából azt gondolnám, hogy ha már nagyon mocorog akkor lesz majd hová tenni. Persze erre jó a kiságy is. Közben meg utazgatnánk a párom szüleihez is...
6. Olgi1977 (válaszként erre: 1. - Incó)
2010. aug. 7. 22:41

Most nézem, hogy kis is indította a fórumot! :) szia

Hát igen, Anna is már igazi nagylány :)

5. Incó (válaszként erre: 3. - Olgi1977)
2010. aug. 7. 22:41
Nini egy ismerős:-)))
2010. aug. 7. 22:40

Szia! Biztosan kell neked valamelyik is? Mert a panelben ne igen lehet férni tőlük. Tapasztalat...Szóval a járóka azért jó, mert abban tud felállni, meg lát téged (a hálós járóka szerintem nem jó, mert nem stabil és felborul!)az utazóágy meg alvásra való.

Azért szerintem várj még vele, mert lehet, hogy nem is fog megmaradni benne. Nálunk nem volt a fiamnak járókája, mert anyunál összeraktuk az én békebeli óriás fa járókámat, a fiam meg úgy üvöltött benne mint akit nyúznak. Megmondom őszintén nem is hiányzott, azért a panelben nem tudott messzire elcsászkálni.

Öcsémék szintén panelben mind a két lányuknál felállították a járókát, de kb. 2 hónap után szét is szedték, mert a lányok sec-perc alatt rájöttek, hogy kell kimászni belőle...fejjel előre...

Szóval szerintem gondold meg tényleg szükségetek van e rá.

2010. aug. 7. 22:38

Nekem a lányaim nem szertéék a járókát. A fiam most kezdettől fogva abban van a nappaliban (biztonsági okokból :) ).

Van utazóágyunk is, de az tényleg inkább utazáshoz való, nem mindennapos használatra. Nincs olyan merev az alja, mint egy járókának és nekünk is benne eltört az egyik alsó kitámasztó rúd, mikor már olyan nagy volt valamelyik lányka, hogy már néha ugrált is benne. Akkoriban a mamánál használtuk azt járóka helyett.


Szóval szerintem, ha csak otthonra kell és nem utazáshoz, akkor járóka.

2010. aug. 7. 22:36
nem fogjátok kihasználni a járókát.minek is egyáltalán beszorítani a gyereket egy hálós valamibe?
2010. aug. 7. 22:26

Panelban lakunk, kislányom 5 hónapos. Lassan ideálissá válna egy járóka. Vagy vegyünk utazóágyat? Szép színeset vagy átlátszó hálósat?

Mekkora egy normális járóka? Biztosan szeretni fogja?


Ha van tapasztalatotok szívesen meghallgatom.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook