Utálatos kolléganő (beszélgetés)
"mar nem akarok sehol uj lenni mashol is ez lenne."
Ezt miért veszed ennyire biztosra? Másrészt ha másokkal is szemétkedik, hogy tudja őket is ellened hangolni?
Sánta és visszaugat?
De kedves vagy. Ha valakinek vissza kell ugatni, akkor az a valaki, túlzásokba esik.
Lehet, hogy van veled némi gond?
Én is találkoztam ilyen kolléganővel, aki képes volt odamenni a főnökhöz bemószerolni egy idős kollégát. A rokona szeretett volna bekerülni a céghez, és az idős kolléga helyét nézték volna ki neki.
A főnök szerencsére el volt képedve, nem érdekelte az áskálódás. Ha jól emlékszem azt mondta, hogy nyugdíj előtt nem rúg ki senkit.
Most megerősített, hogy milyen jó csapathoz csapodtam. Nincs askalodas, furkalas. Nagyon segítőkészek, mindenki csinálja a dolgat, ha az egyik eluszott, kérdés nélkül segítünk egymásnak.
De majd jön az új vezetés. Meglatjuk az milyen lesz.
Nem kell senkinek melled állnia nyíltan, ha rakerdezel, hogy mi a bajod velem. Ha magadért állsz ki, akkor az magadért van.
Persze akkor nem lehetsz "gyenge" vagy beszari.
Ha azt akarom, hogy minden flottul menjen, nem gancsolom el azt, aki a csapatomban játszik.
Na, jó... Ha elesik a saját lábán, lehet, hogy belül mosolygok.
Szerintem hagyd a francba!
Engem egy faszi fur a házban. Ő lakik itt legregebben, és úgy érzi, övé a ház. Rendesen fizetek, nem hagyok kupit, ennyi elég a tulajnak. Majd megunja a szonoklast. Amúgy már ugatott rólam akkor is, amikor nem is voltam itthon :D Ki fog bukni, hogy hazudozik.
Kakakeverokkel nem állunk le.
Lassan 40 éve dolgozok, megfigyeltem, hogy azok akik előadják azt, hogy ők fölényben vannak, bármiért, egy kicsit sem igaz, csak a kollégák aggatták rá.
Egyébként, velem is megtörtént már, hogy többen azt gondolták, hogy fölényben vagyok, mert a vezérigazgató ismerőse voltam, azaz ő vett fel, mert tudta, hogy dolgozok. Nem mondták a kollégák, de tudtam, hogy azt gondolják, hogy tégla vagyok, előnyöm van abból, hogy ismerjük egymást 20 éve, stb.
Nem szeretek magyarázkodni, de azért néha elmondtam a kollégáknak, hogy semmi előnyöm nincs belőle, sőt! Tőlem simán megvonta a jutalmat (tudta, hogy max. hisztizek egyet magamban, de nem lépek ki).
Egy idő után a kollégáim belátták, hogy tényleg nincs semmi abba, amit gondolnak.
Jó, ehhez hozzá tartozik, hogy nem játszottam a jólértesültet, ha megkérdezte a véleményemet bárkiről, én sosem mondtam senkiről rosszat, stb.
Tehát, a fölény nem létezett, csak a kollégák képzeltek bele többet az ismeretségbe.
Persze, szeretjük azt mondani, hogy nem barátkozni járunk a melóhelyre, meg azt is, hogy ne szeressenek, csak fizessenek meg.
De ugye tudjuk, hogy ez nem így van, hiszen, ha bejárós munkánk van, akkor több időt töltünk a kollégákkal mint a családunkkal, ami miatt, jól kell érezni magunkat velük.
Vannak ilyen emberek, akik olyan arrogánsak és még fölényben is vannak, mindenki tart tőlük és akkor mindegy az igazság. Jelen esetben nem tudjuk, kinek van igaza, de a helyzet biztosan nagyon-nagyon kellemetlen.
Én már néztem végig ilyet kívülről, a gyengébb adta fel. Mondjuk sokakat alapvetően irritált a nő a belépése pillanatától, volt benne valami zsigeri idegesítő dolog, onnan indult az egész. Onnantól, hogy egy hangadó nyíltan kezdte piszkálni, lavina lett az egész. A követői is csinálták, a gyengébb egyedül volt, sem a személyisége sem a helyzet miatt nem állt mellé senki, végül elment.
Igen, ezt ismerjük, de egy munkahelyen, ha a kolléga utálatos és mindenkit kikezdett már, azaz azokat is, akik most mind a FI ellen vannak, hogy sikerülhet, ebben a helyzetben?
Mivel tudta meggyőzni azokat, akiket eddig csesztetett, hogy nem ő a görény, hanem FI?
Hiszen, ha igaz, hogy már mindenkit kikezdett, akkor azok tudják, hogy ő a sáros és nem FI, vagy még sem?
Az ilyen helyzetekben, semmi sem rosszabb, mint egy nyílt nekiugrás az utálatosnak, mert aki "csak" kiborult, ezzel bebizonyítja, hogy ő a gáz.
" Azota mindenkit ellenem hangolt"
Ha ő a szemét, akkor ez, hogy sikerült neki?
Háááát, ha nem a tiéd a hely, akkor nem tudod kirúgni.
Kivánom h nyerj a lottón, vedd meg a helyet, ééééés, akkor ki tudod rúgni, két lábbal.
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Férjemnek szerelmet vallott az egyik kolléganője. Mit tegyek?
- Hétvégén lesz kolléganőm esküvője. Nagyon várom, már ezer...