Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Urológiailag, nőgyogyászatilag egészséges vagyok.Pszihés eredetű a problémám.Ami szégyenlem leírni,de az éjszakai bevizelés.Mit tegyek? fórum

Urológiailag, nőgyogyászatilag egészséges vagyok.Pszihés eredetű a problémám.Ami szégyenlem leírni,de az éjszakai bevizelés.Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)


19. ecsediandrea (válaszként erre: 1. - A9752c112e)
2010. dec. 24. 12:13

Szia

Nekem is volt ilyen problémám.Én azt csináltam hogy felírtam hogy éjjel mikor történt az esemény és nekem mindig 1:30 után ezért beállítottam ébresztőt 1:30-ra elvégeztem a dolgom a wc-n és nem az ágyban majd egy idő után már nem is az ébresztőre kelltem fel hanem magamtól.Nekem is pszihés alapú volt a problémám.

18. Mamek
2009. jan. 16. 12:58
Remélem mostanra megoldódott a problémád!Sok szerencsét!
2008. szept. 29. 17:42
Anyukámnak vannak pszichés eredetű gondjai ezzel, nem tud nagyon elmenni miatta otthonról. De nemrég voltak ideggondozóban, ahol kibeszéli magát. Ha mondjuk 40x volt wc-n, akkor most már csak 20x jár 3 kezelés után.
16. drnéni (válaszként erre: 12. - A9752c112e)
2008. ápr. 19. 23:08
Attól, hogy pszichiátriai betegséged van, még lehet urológiai/neurológiai problémád/ (Sajnos.) Szerintem az otthoni próbálkozásra nem érdemes túl sok időt szánni, főleg, hogy egy iyen tünet ronthatja az alapbetegséged.
15. Szamó
2008. ápr. 19. 22:34

Az én véleményem az, hogy szedhetsz bármit......Csak a fejedben dőlnek el a dolgok! Na meg ha helyreteszed a dolgokat az életedben.....


Nekem volt kismama depresszióm (pedig szinte semmi okok nem volt rá), a doki felírt valami dilibogyót, de egyetlen szemet sem szedtem be. Elküldtek mindenféle vizsgálatra, minden negatív volt. Aztán elhessegettem a fejemből a rossz gondolatokat, próbáltam mindenhez pozitívan hozzáállni és sikerült!!! Boldog voltam, imádom a családom és együtt lépünk át a nehéz helyzeteken, napokon.

2008. ápr. 19. 22:31
Valami gyógynövényes terápia?Tea,kapszula.akármi,nem ismer ilyet valaki?
13. a9752c112e (válaszként erre: 11. - Szamó)
2008. ápr. 19. 22:30
Igen,sajnos az.de mit tegyek ellene?
12. a9752c112e (válaszként erre: 10. - Drnéni)
2008. ápr. 19. 22:29

Köszönöm a sok jó tanácsot!Azért a megfelelő anamnézis felállításához tudnod kell rólam egyet-mást.

Engem pszihiáter kezel kb. 3 éve.A sokak által ismert pánik betegség,agaro-fóbia stb.részei voltak elég súlyos formába az életemnek.Szedtem először zoloft-ot+xanax,majd mivel a zoloft nem vált be átállítottak rexetin-re+xanax sr reterd-ra.Többször éreztem erőm tekjében magamat,megpróbáltam leszokni,egy időre sikerült is.Most elvagyok,tudom,hogy a gyógyszerek csak tüneti kezelésben segítenek,az életünket nem oldják meg helyettünk.mostanában ilyen meggondolásból a Rexetinből 1 helyett csak felet,Xanax sr-ből 2 helyett csak 1-et veszek be.Azt is csak azért,hogy a megvonási tünetek nehogy gátoljanak abban,hogy kellőképp el tudjam látni a kisfiamat,aki nagyon sok törődést igényel.Jaj,majd elfelejtettem a terhesség idején nem szedtem gyógyszert,az egy szép és boldog időszak volt.Tehát nem véletlenül mondom,hogy sajnos pszihés oka van a jelenlegi tüneteimnek.

11. Szamó (válaszként erre: 9. - A9752c112e)
2008. ápr. 19. 22:17
Ahogy olvasgatlak, sok gondod van a pároddal. Szerintem lelki eredetű......
2008. ápr. 19. 22:15

Enuresis nocturnaAz enuresis nocturna (alvási enuresis) a gyerekek kb. 15%-ánál fordul elô rendszeresen, de a 18 éves kor feletti populációban is kb. 2%-ban (!) jelentkezik. Csak akkor tekintjük kórosnak, ha öt évesnél idôsebb korban és havonta legalább egy alkalommal jelentkezik.


Bár nem tűnik súlyos betegségnek, mégis komoly pszichoszociális következményei lehetnek; a gyermek- vagy fiatal közösségbe való beilleszkedését rontva, visszahúzódó magatartást, a partnerkapcsolatok kerülését okozhatja. A legtöbb enuretikus titkolja, szégyelli betegségét, holott az kiválóan kezelhetô.


Korábban mindig valamilyen primer pszichiátriai rendellenességet kerestek a hátterében, egyfajta regresszív reakciónak tartották. Mára világossá vált, hogy a pszichés zavarok nem okai, inkább következményei az enuresisnek, az éjszakai bevizelés organikus rendellenesség; hátterében többféle zavar állhat. Kialakulásában szerepet játszhat az ébresztôrendszer, a volumenszabályozó hormonális rendszer és a hólyagfunkciók szabályozásának éretlensége. Genetikai háttere is van: enuresis szempontjából negatív családi anamnézisű gyermekek 15%-ban válnak enuretikussá. Ha az egyik szülô enuretikus, az éjszakai ágybavizelés elôfordulása 44%-ra emelkedik, ha mindkét szülô, akkor 77%-ra.15,16


Az enuresis nocturna kezelése ezért elsôdlegesen nem a pszichiáter feladata. Célszerű, hogy a családorvos kezdje meg a viszonylag egyszerű gyógyszeres kezelést, vagy irányítsa a beteget alvás- vagy urológus specialistához.


A betegség kezelésében mind a gyógyszeres, mind a nem gyógyszeres terápia hatékony.Gyógyszeres terápiaA desamino-d-arginin-vasopressin (DDAVP) kilenc éves életkor felett az elsô választandó szer; ezzel az enuretikusok 70%-a tünetmentessé tehetô, de a gyógyszer abbahagyásakor a tünetek visszatérhetnek. A szintetikus ADH analóg hazánkban Adiuretin néven, orrcseppként van forgalomban. Adagja lefekvés elôtt 10-40 µg (1-4 csepp). Ritka mellékhatása a hyponatrémia. Ha az urodinámiás vizsgálatokkal a hólyagfunkció érintettsége mutatható ki, a kezelést antikolinerg szerrel kell kiegészíteni (Ditropan).


A triciklikus antidepresszívumokánsok hatékonyak enuresis nocturnában, a mellékhatások miatt azonban nem választandók elsôként. A Diclofenac jó hatását is leírták.Az enuresis nem gyógyszeres terápiájaA hólyagkapacitás növelésének egyik lehetôsége a hólyagtorna. Ennek egyik módja, hogy a páciens nappal sok folyadékot fogyaszt, és sokáig visszatartja a vizeletét. A másik módszer a vizelés rendszeres megszakítása.


A gyógyszeres kezelés sikertelensége esetén javasolt kondicionáló kezelés lényege egy olyan berendezés, amely enuresis esetén felébreszti az alvót. Néhány hetes kondicionálást követôen a gyermek vagy megtanulja szabályozni az éjszakai hólyagműködését, vagy megtanul felébredni a telt hólyag hatására.8


A pszichoterápia legfeljebb az enuresis következtében fellépô másodlagos pszichés problémák megoldására korlátozódik.Az enuresis nocturna differenciáldiagnózisaEnuresis a grand mal roham típusos tünete. Felmerülhet, hogy a visszatérô enuresisek mögött vajon nem epilepszia betegség húzódik-e meg. Amennyiben klinikai epilepsziás roham vagy annak egyéb jelét (például nyelvharapás, izomláz, sérülés) nem figyelhetôk meg az éjszakák folyamán, úgy epilepszia még pozitív EEG eltérés (például generalizált tüske-hullám minta) ellenére sem valószínű.


Az éjszakai enuresis igen ritkán diabetes mellitus vagy insipidus elsô tünete lehet.


Részlet Janszky józsef és Szűcs Anna Parasomnia előadásából.


Tehát háziorvoshoz kell fordulni vele, előtte semmiképp nem szégyelld! Nem valószínű, hogy pszichés eredetű, de okozhat pszichés zavarokat. Urológiai/neurológiai kivizsgálásra lesz szükség. Ne halogasd!

9. a9752c112e (válaszként erre: 6. - Szamó)
2008. ápr. 19. 22:14
nem.A baba 2 éves múlt az én problémám 2 hónapos.De a nőgyógyász miután megvizsgált azt mondta,hogy minimális elváltozás van csak,mai nem okozhat ilyen súlyos mértékű problémát.Aztán urológus is megvizsgált,aki szerint zintén nincs semmi bajom.Maradt a pszihiátria.Sajnos ott a helyem.
8. dus (válaszként erre: 7. - Dus)
2008. ápr. 19. 22:06

Találtam még egyet:


[link]


:))

7. dus
2008. ápr. 19. 22:04

Nézd meg ezeket a lapokat:


[link]


[link]


Remélem tudtam segíteni.

6. Szamó (válaszként erre: 4. - A9752c112e)
2008. ápr. 19. 22:02

Szia!


Látom pici babád van. Ez a probléma a szülés óta van?

2008. ápr. 19. 22:00
Már nincs jobb ötletem,minthogy feltárjam ezt a problémát és bízzak abban,hogy ilyen gondja már másnak is volt.
2008. ápr. 19. 22:00
Urológiailag,nőgyogyászatilag teljesen egészséges vagyok.Pszihés eredetű a problémám.Ami szégyenlem leírni,de az éjszakai bevizelés.Mit tegyek?
3. dus
2008. ápr. 19. 21:59

Szia.


Miben szeretnél tanácsot kapni?

2008. ápr. 19. 21:59
Miben?
2008. ápr. 19. 21:58
Tud valaki tanácsot adni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook