Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Uritök krémleves recept

Uritök krémleves recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Uritök krémleves hozzávalói:
A tökpucolás utáni maradékokból!
tökhéj + a belseje + magja
vöröshagyma/ hagymakrém
kapor
tejföl,+ ha van kicsi tejszín
keményítő vagy liszt



Az Uritök krémleves elkészítési módja:
A tökmaradékokat, a hagymát és a kapor szárát felteszem főni. Amikor megpuhult átpaszírozom. /halpaszírozó,paradicsompaszírozó/ Kívánt mennyiségűre vízzel felengedem. Tejfölös habarást készítek. Behebarás után sózom, és átforralom. Friss kaporral díszítem. Pirított zsemlekockával vagy sajtal tálalom.

Ha nem eléggé savanykás a tejföltől , pici ecettel, citrommal lehet pikánsabbá tenni.

Ha nincs paszírozód, akkor mixeld és szűrd át.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az uritök krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook