Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Újkrumplis tonhalsaláta recept

Újkrumplis tonhalsaláta recept

Az Újkrumplis tonhalsaláta hozzávalói:
35 dkg aprószemű újburgonya
2 szem paradicsom
3 ek apróra vágott petrezselyem
15 dkg tonhalkonzerv
3 ek olívaolaj

őrölt bors
2-3 szem mogyoróhagyma (vagy fehérhagyma)
1-2 keményre főtt tojás
3-4 evőkanál fehérborecet (vagy világos balzsamecet)


Az Újkrumplis tonhalsaláta elkészítési módja:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megint félbe. 2.A tojást megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockára szeljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. 3.Egy pohárban az olívaolajat és az ecetet összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. 4.Egy salátás tálba rakjuk a zöldségeket. A tonhalat villával szétnyomkodva szintén belekeverjük. 5.Az ecetolajöntettel meglocsoljuk, tetejére szórjuk a petrezselymet és hűtőben 1-2 óra alatt lehűtjük. 6.Hidegen tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Újkrumplis tonhalsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook