Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Újévi malacka recept

Újévi malacka recept

Az Újévi malacka hozzávalói:
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
fél cs.sütőpor
2 tojás
10 dkg porcukor
kevés mazsola


Az Újévi malacka elkészítési módja:
A lisztben elmorzsolom a vajat, belekeverem a sütőport, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrom, majd lisztezett deszkán kb. fél cm-esre nyújtom. Pohárral malacfejeket szaggatok, majd egy kicsivel turcsi orrot. Ebbe két lyukat fúrok. Egymasra teszem őket. Ék alakot vágok felülre, a két szélét lehajtom fülnek. Szeme két mazsola. Megkenem felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

Kép a naplómban. Laczkó Tímea Karina 2015.12.31.
A harang a maradék tésztából született.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Újévi malacka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook