Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Újévi lencsesaláta recept

Újévi lencsesaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Újévi lencsesaláta hozzávalói:
4 személyre:
30dkg lencse
1/2 adag leveszöldség
3 babérlevél
4 tojás
1 nagy fej lilahagyma
1 cs. petrezselyem
1 dl tejföl
2 ek. mustár
1 tk. cukor


Az Újévi lencsesaláta elkészítési módja:
Előkészítés:
A lencsét néhány órára beáztatjuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés:
1. A lencsét leszűrjük, sós babérlevéllel ízesített vízben a leveszöldséggel együtt megfőzzük.
2. Közben a tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
3. Leszűrjük a lencsét, a zöldségeket felkarikázzuk. Beletesszük a főtt tojást, a lilahagymát és óvatosan nehogy összetörjenek, összeforgatjuk.
4. A tejfölt a mustárral simára keverjük, sóval, cukorral, őrölt borsal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a petrezselymet, és a lencsesalátára öntjük. Behűtve kínáljuk.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. dec. 31. 13:57
Az Újévi lencsesaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook