Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » újévi káposzta leves recept

újévi káposzta leves recept

Elkészítési idő 80 perc

Az újévi káposzta leves hozzávalói:
Egy közepes fej kelkáposzta,
Fél kg sertés oldalas,vagy sertés comb.(vegyesen is lehet)
Egy doboz tejföl(kicsi)
Két három fej vöröshagyma,
Pirospaprika,só,bors,
Izlés szerint ecet.
olaj(a hagyma alá)


Az újévi káposzta leves elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát,a tűzről levéve egy mokkáskanál őrölt pirospaprikát beletesszük a kockára,
vágott hust,viz hozzáadásával addig főzzük,amig meg puhul.Közben sóval borsal izesitjük.
Eggy nagyobb edénybe ,sós vizben megfőzzük a csikokra vágott káposztát.Amikor mind a kettö megfőtt,a (pörkölt hust)hozzáöntjük a káposztához.Tejföllel behabarjuk,izlés szerint ecettel izesitük.


A tejfölhöz szoktam adni egy evőkanál finom lisztet.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. dec. 19. 20:43
Az újévi káposzta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook