Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Új szemüveg meg sok UV lehet az oka vagy a szemüveg rossz? fórum

Új szemüveg meg sok UV lehet az oka vagy a szemüveg rossz? (beszélgetős fórum)


márc. 6. 22:50

Cserélik a lencsét, túl sok volt a cilinder, de a dioptrián is csökkentettek. Sokkal alaposabban próbaltatta az optikus a lencsét, mint az orvos. Először azt hitte, hogy kontaktlencse van a jobb szememen, mert túl jó volt ahhoz képest, amire írták a szemüveget.

Remélem, megoldódik a problémám.

márc. 6. 06:54

Nap miatt nem lehet baja, 2 napja borús az idő (mára hó is esett). Inkább a szemüveg okozza vagy esetleg nyaki csigolyák, akármi, ami ott van és nekem amúgy is beteg az a rész. Ha már karikás a szemem, akkor a szemüvegre gondolok, hogy az nem jó.

Nem az a furcsa, hogy rosszabb a szemem,hanem hogy teljesen más értéket mért az orvos ,mint régen. Ő is furcsállta és az optikusnak is mondtam a keretvalasztás után és ő is bemérte. Állítólag ez egy jó optika, azért is mentem be 2 éve, meg itt találtam rám való keretet.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Katt2)
márc. 6. 06:43
Ma megyek vissza,mert délutánra megint fura volt a szemem és az amelyik a rosszabb ,alul kicsit mintha bedagadt volna, lilásabb is volt. Előző este is . Orvoshoz nem tudok menni ,most csak az optikushoz.
7. katt2 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 5. 13:59
Szerintem sürgősen menj vissza. A szem nem játék. Igaz, kettő van belőle, de miután páros szerv, nagyon könnyen lehet mindkettővel probléma.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Katt2)
márc. 5. 12:11

Új, erősebb szemüvegben, szokási időben, mindennapos UV miatt gondoltam, hátha ez miatt fáj, furcsa.

Nem tudom, hogy most szombaton vagy jövő héten menjek vissza, mert valami nem jó. Meddig várjak?

Nekem a felfelé néző munka és a hajolgatás utána, tudom, hogy okoz hasonlót. Pont egybeesik minden.

Előzőleg nem tapasztaltam soha ilyet, gyerekkoromban sem, szemüveg miatt.

5. katt2 (válaszként erre: 4. - Elliana)
márc. 5. 10:35
De, nagyon könnyen lehet. Egyszer a Tömő utcai szemklinikán egy doki a váróban tartott egy fejtágítót, hogyha kimegyünk az utcára és erős napsütés van, akkor napszemüveget kell hordani. Már annyira erős az UV sugárzás, hogy egy idő után beteggé tesz, különösen idősebb korban. A legtöbb szembetegségnek az UV az okozója. ( Pl: makula degeneráció )
márc. 5. 08:10
Semmi baja nem lesz a szemednek ennyi napba nézéstől. Új a szeműveg? Hozzá kell szoknod ennyi.
márc. 5. 07:45
Orvos is mérte meg optikus is utána. Várok egy kicsit, hatha a napba nézés miatt lett baja a szememnek, csak az új szemüveg hordása után jött elő ez.
2. alinka01 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 4. 23:00
Nem értem, az miért lenne kétségbe vonható, ha 4 év múltán más értèket mérnek a szemedre. Sajnos az idővel romolhat a látásunk. Az egyéb tünetekkel inkább orvoshoz kellene menned, ő más vizsgálatokat is tud végezni, mint az optikus.
márc. 4. 20:45

Szemem fura, nem szédülök, csak mintha sokat lettem volna monitor előtt, fura érzés. Hétfőn vezettem nappal szemben másfél órát, azóta napi 2 vagy 3 órát nagy ablakokat takarítok munkahelyen,amire a nap tükröződik.Sokat is nézek felfelé meg nyújtózkodok ablakok miatt, mert nem érem fel , nyeles valamivel törlöm felül. Szemüveggel jól látok, csak kicsit furcsa néha, mert túl élesen látok mindent.

Leveszem ,akkor se múlik el a fura érzés,max reggelre alvás miatt. Napfényre érzékeny voltam tegnap,pedig fel se vettem a szemüveget direkt.

Szemész más értékeket mért, mint 4 éve egy másik. Optikus is újra lemérte, mert mondtam neki, hogy furcsállom. Ő is nézte, hogy teljesen más és a doki is mondta, hogy eltér az eredmény a régitől. Amit kinyomtatott kis papírt a vizsgáló gépből, az alapján próbáltam lencsét és ugyanaz jött ki.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook