Új munkahelyem lesz (beszélgetés)
Majd írd meg mi volt. Szorítok.
Drukkoljatok nekem, ma az első munkanapom :)
Igen, így van. Akkor számit teljes napnak a szolgálati időbe ha a 4 órára bejelentett munkabér eléri a mindenkori minimálbér összegét. Gyors számolás= havi átlagos munkanap 21 x 8 ó/nap=168 óra,a minimálbér 290.800, Fórumnyitó dolgozik 10 nap/hó x 23e= 230e, ha ezt nettóba mondta a kocsmáros akkor fenti min.bérrel jelent be, tényleg a nyugdíjba a 4 órás is 1 nap szolgálati időnek számit. Erre kell figyelni munkaszerződés kötésekor....
Nem, pont ezért is váltottam munkahelyet, egyezkedek a végrehajtóval, már egyszer nagyon régen is megadta a részletet.
Letiltásnál és inkasszónál a teljesen mentes összeg: 116.029 Ft.
170 eFt lehet a bejelentett bruttóbér, hogy ne tiltsanak semmit.
Illetve, ha nem inkasszó, hanem munkabér letiltás, akkor a családi adókedvezmény is mentes.
És nem segítenek a tartozásodat kifizetni?
Ha jól tudom, akkor nem is lehet kevesebbért bejelenteni, azaz a4 órás bejelentésnél a 8 órás minimálbér felét kell és azután kell fizetni a járulékokat.
Mint már írtam lekérdeztem a nyugdíj jogviszonyomat, és teljes napnak számít, 4 éve vagyok 4 órába bejelentve. Azért köszönöm :)
Nekem azt mondta a könyvelő, hogy akkor számít teljes napnak, ha fizetik utána a minimálbérnek megfelelő járulékokat. Tehát nem az órák száma számít, hanem a mögötte lévő pénz.
4 órásd válaszd szerintem.
Na, akkor jól emlékeztem valami ilyesmire. A 6 órás teljesnek számított, a 4 csak félnek.
Szerintem régebbről emlékeztél rá, és akkor tényleg így volt.
1990-es évek, 2000-es évek eleje táján, ha valaki napi 4 órás munkaviszonyban dolgozott, akkor az adott év nem számított teljes szolgálati évnek, hanem csak fele időnek.
Oké, rosszul tudtam. De még szerencse, hogy így van.
A részmunkaidős foglalkoztatás is szolgálati időnek számít, tehát beleszámít a nyugdíjhoz szükséges évekbe.
Akkor is, ha valaki csak napi 4 órában dolgozik, a ledolgozott napok szolgálati időként beszámíthatók.
Példa: ha valaki 1 évig napi 4 órában dolgozik bejelentve, az 1 év szolgálati időnek számít.
A nyugdíj összegének számításakor az is számít, mennyi volt a járulékalap, vagyis a fizetés.
A 4 órás bér kisebb, így: A szolgálati időd meglesz, de a
nyugdíj összege kisebb lehet, mert kevesebb járulékot fizettek utána.
Nem jól tudod, egész napnak számít, nem rég kérdeztem le a nyugdíjfolyósítót a viszonyomról!
Úgy tudom a 4 órás az évekbe csak felét jelenti. Vagyis ha pl. valaki 10 évet dolgozik az 5 évnek számít. Nyugdíjnál ez nagyon sokat jelenthet.
A 4 órás az jó lenne, és 3 gyermekes vagyok, tehát nem kell fizetni adót. Bevallom, hogy tarozásom van így nem szeretném ha vonna a végrehajtó. Most adtam be neki részletfizetési kérelmet.
Akkor marad a 4 órás, bár telefonon azt mondta semmi akadálya a napinak.
A napi bejeletés nem fog beleszámítani a ledolgozott éveibe, tehát a nyugdíjadba, szóval én nem azt választanám!
Napi bejelentés terhe jócskán emelkedett
[link]
Jelenleg egy borzasztó gyárban dolgozok, amit utálok. Tegnap találtam a szomszéd városba 7 km tőlem egy pultosi állást. Felhívtam és még aktuális volt, így ma megyek át megbeszélni. 3 nap munka 3 nap pihenő és napi 23.000 Ft a fizetés. Mivel sokat vendéglátóztam és imádom ezért el fogom vállalni. Lehet kérni a napi bejelentést vagy a 4 órás munkaviszonyt papír szerint?
További ajánlott fórumok: