Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Uborka mártás recept

Uborka mártás recept

Elkészítési idő 8 perc

Az Uborka mártás hozzávalói:
6-7 db csemege uborka.
1 púpos ek liszt
1 ek olaj
1 ek tejföl



Az Uborka mártás elkészítési módja:
Zalában nagy hagyománya van a leveshús mellé kínált mártásoknak Az olajon megfuttatjuk a lisztet és ha már habos felöntjük víz és az uborka levének keverékével, ízlés szerint ki mennyire szereti ecetesen. Az uborkákat kis kockára vágjuk, vagy tökreszelőn lereszeljük és hozzáadjuk. Összefőzzük. Utólag kevés cukorral, sóval és ecettel lehet még ízesíteni. Egy kanál tejföllel összekeverjük, hogy krémes legyen.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az uborka mártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook