Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrótorta - német sajttorta recept

Túrótorta - német sajttorta recept

A Túrótorta - német sajttorta hozzávalói:
Tortalaphoz:

200 g liszt
75 g cukor
75 g puha vaj
1 tojás
½ cs. sütőpor

Krém:

125 g vaj
225 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. pudingpor (vaníliás v. tejszínes)
3 tojás
1 doboz túró 500 g
1 pohár tejföl 200 g
1 pohár tejszín 200 g
1 citrom reszelt héja


A Túrótorta - német sajttorta elkészítési módja:
A tésztát egy sütőpapírral bérelt tortaforma (28 cm) aljába simítjuk. 15 percen át elősütjük 180 fokos sütőben. A krém hozzávalóit összekeverjük habverővel. A félig sült tészalapra ráöntjük a krémet, 60 percen át 180 fokon készre sütjük a süteményt.

Ha idő előtt elkezd barnulni a teteje, takarjuk le a tortaformát alufóliával és úgy süssük tovább.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrótorta - német sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook