Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Túrósgerinc recept

Elkészítési idő 30 perc

A Túrósgerinc hozzávalói:
25 dkg túró,2 dl kefir vagy joghurt,3 ek.p.cukor,1 cs.tejszínhabpótló,gyümölcsdarabok,étkezési zselatin.


A Túrósgerinc elkészítési módja:
A túrót,a kefirt vagy joghurtot,a p.cukrot összekeverjük,ehhez keverjük az 1 cs.tjszínhabpótlót elkészítve,majd gyümölcsdarabokat szórunk bele a masszába.Étkezési zselatint feloldunk,majd azt is a masszához adjuk.Fóliával kibéleljük az őzgerincformát,beleöntjük a masszát,elsimítjuk,majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.A formából kiöntve felszeleteljük,tejszínhabot is adhatunk mellé.Készíthetjük befőttből is,ha nincs friss gyümölcsünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrósgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook