Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Túrós táska (Batyu) recept

Túrós táska (Batyu) recept

A Túrós táska (Batyu) hozzávalói:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
1,5 evőkanál cukor

Töltelék:

0,5 kg túró
cukor ízlés szerint
2 cs vaníliás cukor vagy 1 tk vanília aroma
2 db tojás
3 evk gríz


A Túrós táska (Batyu) elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a gépbe teszem, kidolgoztatom, majd a tésztát kinyújtom és egyenlő kockákra vágom. A töltelék hozzávalóit simán összekeverem, majd a tészta közepébe evőkanállal beleteszem, összecsípem őket és sütőpapíros tepsibe lazán egymás mellé rakom. HIDEG sütőbe teszem, és először nagy lángon, majd mérsékelt hőfokon megsütöm.

Kb 20 perc alatt kész van, ez a mennyiség 16 db-ot ad ki. Jó étvágyat.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A túrós táska (batyu) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook