Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós ropogós recept

Túrós ropogós recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 354 kcal

A Túrós ropogós hozzávalói:
25 dkg túró
4 tojás
10 dkg liszt
3 evőkanál cukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl erdei gyümölcslekvár
olaj a kisütéshez


A Túrós ropogós elkészítési módja:
A túrót villával szétnyomjuk,majd hozzárakjuk a tojásokat,a liszttet,a cukrot és alaposan összedolgozzuk.Letakarjuk és 15 percre hidegre tesszük. A masszából lisztezett kézzel nagyobb diónyi golyókat formálunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Oljban szép aranysárgára sütjük. A lekvárt 1 dl vízzel összekeverjük és felforraljuk.A fánkokat tálra tesszük,porcukorral megszórjuk és a lekvárral kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós ropogós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook