Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós lepény (Kata-féle) recept

Túrós lepény (Kata-féle) recept

A Túrós lepény (Kata-féle) hozzávalói:
Tészta :
- 30 dkg liszt
- 3 db tojássárgája
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 6 dkg zsír
- 6 dkg porcukor
- csipet só

Töltelék:
- 75 dkg túró
- 12 ek cukor(de inkább ízlés szerint)
- 4 tojás
- 2 maréknyi búzadara
- 2 ek tejföl
-2 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj


A Túrós lepény (Kata-féle) elkészítési módja:
A tejben egy pici cukorral felfuttatom az élesztőt.A lisztben a zsírt elmorzsolom és hozzáadom a többi hozzávalót ,és a felfutott élesztőt.Nem túl lágy tésztát kapok,olyan linzer tészta keménységűt.Kb.: fél órát kelesztem,addig elkészítem a tölteléket. A túrót villával áttöröm, és a tojásfehérje kivételével belekeverem a többi hozzávalót.A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem és óvatosan a túróba keverem. A megkelt tésztát kinyújtom és margarinnal kikent tepsibe teszem.Előmelegített sütőben elősütöm,amíg rózsaszínes lesz a teteje.Ráöntöm a tölteléket és készre sütöm.A tetejét én őrölt fahéjjal díszítettem még sütés előtt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós lepény (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook