Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós gyümőlcsbomba recept

Túrós gyümőlcsbomba recept

A Túrós gyümőlcsbomba hozzávalói:
Hozzávalók:
7 tojás
7 evőkanál liszt
kb. 20 dkg baracklekvár
A töltelékhez:
60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
15 dkg konzerv ananász
10 dkg áfonya lekvár
2 dl ananászbefőttlé


A Túrós gyümőlcsbomba elkészítési módja:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral.Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsire, egyenletesen kend szét.Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard fől.Ha kihűlt,kihengeretve kend meg vastagon lekváral és tekerd fel újból.A töltelékhez a túrót szitán törd át,ízesísd porcukorral és vaniliás cukorral.A zselatint áztasd az ananász lébe,melegísd fel, majd csorgasd a túrós krémbe.Add hozzá a habbá vert tejszint és oszd három részre. Az egyikbe keverj reszelt citromhélyat,a másikat aprora vágott ananászal gazdagísd.Az utolsó ízét,szinét áfonylekvár adja. A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel,és bélej ki vele egy kb.másfél liter űrtartalmú félgömformát. A háromféle túrós krémet rétegezve bele és dermezd meg legaláb 5-6 órán át.A formából kiborítva tálald,tejszinhabbal ,gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal ki is csinosíthatod a felületétt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós gyümőlcsbomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook