Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-barackos szelet recept

Túrós-barackos szelet recept

A Túrós-barackos szelet hozzávalói:
Tésztához:

6 tojás
6 evőkanál cukor
15 dkg margarin
1 citrom
17 dkg liszt
fél cs sütőpor

Krémhez:

25 dkg túró
1 citrom
6 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
1 konzerv barack
1 cs vaníliás pudingpor

Tetejére:

1 cs piros tortazselé
2 evőkanál porcukor
a konzervből kimaradt baracklé


A Túrós-barackos szelet elkészítési módja:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájához adjuk az olvasztott margarinnal együtt, majd fehéredésig keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a sárgás masszával együtt óvatosan a habba dolgozzuk. Egy 22*38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor teljesen kihűtjük, majd két lapba vágjuk. A krémhez a túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, 6 ek cukrot, majd alaposan elkeverjük. A végén beledolgozzuk az apróra vágott barackot is. A pudingport elkeverjük kb fél dl tejjel és 5 ek cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt akkor összekeverjük a túrós krémmel. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát. A port kikeverjük a cukorral, majd felöntjük a konzervből kimaradt lével, addig melegítjük, míg a por el nem olvad, majd ha kezd kihűlni akkor a süti tetejére simítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-barackos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook