Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept

Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta recept

A Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta hozzávalói:
Palacsinta:

30 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 cs vaníliás cukor
pici só
3 ek kristálycukor
kb 5 dl szódavíz

Töltelék:

25 dkg túró
2 ek kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
fél üveg áfonya lekvár
fél üveg szilvalekvár


A Túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a tejet és ezzel együtt csomómentesre keverjük, majd a szódavizzel higitjuk a végén. Félretessszük pihenni kb fél órára, utánna kisütjük a palacsintákat. Közben a túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját, alaposan összetörjük és keverjük egy villával. Amikor kicsit hűltek a palacsinták, akkor elkezdjük a rétegezést: palacsinta, túró, palacsinta lekvár, palacsinta, túró, palacsinta, lekvár.... A tetejére palacsinta kerüljön. Ha kész, akkor lehet díszíteni a tetejét tejszinhabbal, forrósított lekvárral vagy bármivel, ami odahaza fellelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós, áfonyás, szilvalekváros rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook