Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Túrórudi golyócskák recept

Túrórudi golyócskák recept

A Túrórudi golyócskák hozzávalói:
hozzávalók 4 főre ■250 g zsíros tehéntúró
■1 tojássárgája
■2 ek porcukor
■1/2 citrom leve és héja
■1 ek habtejszín
csokimázhoz

■70 g étcsokoládé
■50 g vaj (RAMA)
■1 ek porcukor
■2 ek kakaópor
■1 ek tej


A Túrórudi golyócskák elkészítési módja:
elkészítés 1.A túrót finom lyukú szitán, egy kanál hátuljának segítségével áttörjük. 2.Egy tálban a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a citromhéjat. Habtejszínnel lazítjuk. 3.Nyolc kis golyót gömbölygetünk a túrós masszából.(én nagyon picike kis pötyöket szoktam késziteni ,olyan lessz mint a bolti 10 pontos,igy több lesz belöle). Tányérra tesszük és HÜTÖBE TESSZÜK nem mélyhütöbe, mert megfagy utána meg szétesik.(ha nem elég kemény a massza ,szoktam bele egy kevés buzadarát szorni) 4.Közben elkészítjük a csokimázat: a darabokra tört étcsokit gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a vajat, a cukrot, a kakaót, és végül a tejet. 5.Mikor langyos a csokimáz, óvatosan beleforgatjuk a mélyhűtőből kivett, megdermedt túrógombócokat. Tiszta tányérra helyezzük, és jól lehűtve kínáljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A túrórudi golyócskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook