Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 recept

Túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 recept

A Túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 hozzávalói:
Hozzávalók

Az öntethez

10 dkg kristálycukor
25 dkg málna
A töltelékhez

1 dkg Dr. Oetker Vaníliás Krémpuding
1 db citrom reszelt héja
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
15 dkg kristálycukor
50 dkg tehéntúró
A sütőlap megkenéséhez

Rama
A tésztához

2 dl víz
5 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg Rama


A Túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 elkészítési módja:
Elkészítés Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a Ramát, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük és Ramával megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben, 230 °C-on 5 percig, majd 200 °C-on további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast és egy sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük rá a tetejüket. A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet mixerrel összekeverjük. Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a tányérra rendezzük és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét csokoládémázzal vékony csíkokban áthúzhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrókrémes fánkok málnaöntettel 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook