Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Túrógombóc fokhagymás öntettel recept

Túrógombóc fokhagymás öntettel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Túrógombóc fokhagymás öntettel hozzávalói:
2 pohár joghurt
egy kis víz
búzadara
25 dkg túró
zsemlemorzsa
olaj

Öntethez:
1 pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma


A Túrógombóc fokhagymás öntettel elkészítési módja:
A vízzel higított joghurtban megfőzzük a búzadarát, a legvégén belekeverjük a túrót. Vigyázzunk, hogy ne legyen sem túl kemény, sem túl puha. Gombócokat formálunk belőle, és olajban világosra pirított morzsába fogatjuk. Az íze semleges, ezért tálalhatjuk édes öntetekkel, lekvárral, fahéjas porcukorral, de például fokhagymás öntettel is kitűnő! Öntet: apróra vágjuk a fokhagymát, belekeverjük a tejfölbe.

Könnyű, mégis laktató étel.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A túrógombóc fokhagymás öntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook