Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túró rudi ribizlivel (cukormentes) recept

Túró rudi ribizlivel (cukormentes) recept


Elkészítési idő 30 perc
Kalória 84 kcal
Zsírtartalom 2 gramm
Szénhidráttartalom 6 gramm
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Túró rudi ribizlivel (cukormentes) hozzávalói:
Piskóta:
2 db egész tojás
50 g eritrit vagy más por alakú édesítő
40 g ch csökkentett liszt (Diabestar sütiliszt)
10 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)
5 g sütőpor

Krém:
500 g sovány, zsírszegény, krémes állagú túró (new lifestyle krémtúró, Aldi)
1 db citrom reszelt héja (ez el is maradhat)
120 g eritrit vagy más por alakú édesítő
150 g ribizli
0,5 dl víz
5 g étkezési zselatin (Horváth Rozi)

Csokimáz:
30 g zsírszegény kakaópor (Bella, Aldi)
35 g forró víz
35 g eritrit vagy más por alakú édesítő
5 g vaj


Túró rudi ribizlivel (cukormentes) 1.Túró rudi ribizlivel (cukormentes) 2.


A Túró rudi ribizlivel (cukormentes) elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgákat az édesítővel fehéredésig verem kézi elektromos habverővel. Hozzáadom a fehérjét, elkeverem, hogy homogén legyen. A lisztet, kakaóport, sütőport egy kis tálban elkeverem, majd részletekben a tojáshabhoz adagolom. Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt teszek (vagy vajjal kikenni), beleöntöm a masszát, 160 fokon 10-15 perc alatt megsül.
A krémhez a túrót az édesítővel és a reszelt citrom héjával habosra keverem. A vizet egy teás csészében berakom a mikroba kb. 20 mp-re, hogy jó meleg legyen, de ne forrjon, belerakom a zselatint és addig kevergetem, míg csomómentes lesz. Gyors mozdulatokkal hozzákeverem a zselatint a túrókrémhez.
Ha a piskóta kihűlt, egyenletesen rákenem a túrókrémet, a tetejére rakom a ribizlit. Kanállal kicsit meglapogatom, hogy a ribizli kicsit belesüllyedjen a túróba.
A csokimázhoz a vizet egy teáscsészében berakom a mikroba, jó meleg legyen, de ne forrjon. Kiveszem a mikróból, belerakom a kakaóport, édesítőt a vajat és addig kevergetem, míg csomómentes lesz. Ha langyos, a ribizlis túrókrémre csorgatom. Hűtőben 2-3 órát pihentetem, utána szeletelhető.

Az adatok 100 g kész süteményre vonatkoznak.
Fehérje tartalom: 10 g/100 g kész sütiben.

Gyorsan elkészíthető, finom, diétába is beilleszthető.


Kis méretű négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsit használok a piskóta sütéshez. Ha kihűlt a piskóta, lehúzom róla a papírt. A tésztát egy fém tálcára teszem. A krémet úgy simítom el egyenletesen, hogy a tésztára merőlegesen egy nagyobb krémsimító lapot teszek a piskóta széleihez, így mindenhol egyforma magas lesz a krém.

Ribizli helyett lehet más gyümölcsöt is használni, de gyümölcs nélkül is nagyon finom.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 12. 16:41

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook