Tupperware termékek (beszélgetés)
Szia!
valakitől hallottam ,hogy a rizsfőzőben lahet zöldséget, krumplit is készíteni. Tanácsadóként tudnál erről valamit mondani?
Sziasztok! Én a nokedliszaggatóval szemezek egy ideje, anyukámnak, tesómnak és magamnak is vennék egyet. Akinek van vele tapasztalata, megírná?
Mennyire karcolódik? Mosogatógépben is biztonságosan mosható? (tudom, a tájékoztató szerint igen, de én tapasztalatokra vagyok kíváncsi ;))
Ahogy ráteszem az edényre, akkor valamennyire csak túlnyúlik rajta. Nem árt meg neki ez, nem olvad szét?
Ha esetleg bénázok, és belecsúszik a főzővízbe, az sem tesz benne kárt?
Köszi, ha valaki válaszol! :)
Szia !
Bocsi, de csak most láttam a kérdésedet. Ha még aktuális, a következőket kellene figyelembe venned a használat során:
A termék csomagolásában volt egy használati utasítás, ami szerint 300 g rizshez 500 ml vizet adva készítheted el 10-12 perc alatt a mikróban a rizst. Tanácsadóként már sokat használtam más-más mikróban, illetve más-más fajta rizzsel, így tudom, hogy nem szentírás az, ami a használati útmutatóban van, mert ezek mind befolyásolják a főzési időt és a szükséges víz mennyiségét. Én beleteszem a rizset, felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és berakom 10 percre. Ha letelt a 10 perc, szórok rá sót, összekeverem (ilyenkor ellenőrizheted az állapotát is, hogy mennyire kemény vagy nem kemény még a rizs) és még visszateszem 2 percre 750 watton a mikróba. A rizset újabban nem mosom meg előtte, mert egy szakember szerint nem szabad.
Ha ezt végig csinálod, tudsz majd szükség szerint változtatni a főzési időn, hiszen nem minden fajta rizsnek azonos a főzési ideje. Nagyon vigyázz, hogy a mikród nehogy grillezős funkcióra legyen állítva, mert az megolvasztja az edényt, és ebben az esetben sajnos nem él a garancia.
Remélem ez segít, és Te is lelkes rajongója leszel a Tupperware termékeknek.
Sziasztok!
Most találtam a fórumot,és írok hogy előre kerüljön,hátha.....
Most vettem meg az első termékemet.Rizsfőzőt.Tudja valaki a szakszerű használatát?A bemutatón sajna nem írtam fel.
Szia Lisbett!
Remélem még nem késő! A termék kiváló, teljesen kinyomja a fokhagymát (és nem az oldalán ahol nem kellene, hanem az alján). Én imádom! Olyan intenzíven présel, hogy a fokhagymaolajat is látod, ezért kicsivel kevesebb fokhagyma is elég a megszokottnál. Használni úgy a legkönnyebb, ha az alját letámasztod a vágódeszkára, így felülről nagyobb nyomást tudsz rá gyakorolni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy valakinek gyengébb a keze (a szorítása) és nehezen tudja összenyomni. Ha a megajándékozott tudja hogyan kell használni, nagy örömét leli majd benne!
Egyébként szimpatikus, hogy úgy szeretnél ajándékot adni, hogy annak tuti örüljenek!
Szép napot Neked!
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek fokhagymanyomója és mi a tapasztalat vele.
Mennyire használható? Teljesen kinyomja a fokhagymát, vagy a fele benne marad, mint általában a többinél? Ajándékba szeretnék adni. Jó lenne ha szuperül működne és a megajándékozott örülne neki. Köszi a választ előre is.
Kedves Airzsike!
Köszönöm szépen a segítséget és a teljes körű tájékoztatást!Így már mindent tudok az új kenyértartómról!
Azt olvastam az adatlapodon, hogy szeretsz új recepteket kipróbálni. Biztosan vannak most is jó dolgok amiket partikon szoktatok készíteni. Volt egy lekvárkészítés mikróban, amiről sajna lemaradtam. Nem tudod véletlenül hogyan kell?
Mindkét változatesezében nagyon fontos, hogy amikor beleteszed az új adag kenyeret, a rágiről lehullott morzsát ürítsd ki belőle, mert egyébként olyan hatást váltasz ki vele, mintha a friss tejet a mosatlan tejes edénybe tennéd bele. Az új változat nyitogatást nem igényel, hiszen ezért találták ki rá az un. condens controll betétet, ami a szellőzést biztosítja. Tisztításnál ügyelj arra, hogy a szellőző betétet pattintsd ki a helyéről, mivel azt mosogatógépbe tenni TILOS!!! és csak a többi részt rakd gépbe. A szellőző betétet kézzel, langyos mosogatószeres vízzel mosd el, (a szivacs dörzsis felét használni TILOS!) és az új használat előtt alaposan száríts ki. Ügyelj arra, hogy mosogatás közben a belső oldalán lévő fólia nehogy megsérüljön, mert ebben az esetben elveszíti a különleges képességét.
Ami mindkét változatra igaz, és ezzel remélem másoknak is tudok egy kicsit segíteni, az az, hogy nem szabad szekrénybe bezárva tárolni! A konyhában olyan helyre tegyétek, ahol nincs közvetlen hőhatásnak kitéve (hűtő, mikró teteje, tűzhelyhez közel, nyáron ablak előtt erős napfényben). A régi változat esetében nem mindegy, hogy melyik részét tartod alul és melyiket felül (találkoztam már fordított tárolással)hiszen az alján kis "lábacskák" vannak, amik az alulról történő szellőzést biztosítják az edénynek. Arra is ügyeljetek, hogy közvetlenül olajsütő mellé ne kerüljön, mert a lerakódó olajgőz eltömíti a pórusokat, így mekadalyázozza a szellőzést.
Remélem tudtam segíteni, bár egy kicsit hosszúra sikerült!
bocs a késői válaszért, de nem voltam e fórumon már rég óta.
le lehet pattintani a szellőző részt, és minden mást is róla , az elmosáshoz. az egész teteje is le pattintható!
Nem bántásból mondom, de ezeknek az ügynökös rendszereknek az a lényege, hogy eladják a drága termékeiket, nem kell annyira bedőlni nekik. Nem csoda termékeket árulnak. Nem mondom, hogy nincs bennük jó dolog, de a körítés is sok náluk. Szóval azt mondom az ember ne kezdjen el felesleges ezreket költeni olyanra ami nem ér annyit. Inkább gondolkozzunk mi az ami ténylegesen megérné. Ja és olyan műanyag ami nem tartalmaz mesterséges anyagot tényleg furán hangzik. :)
Ismerősi körben vannak ilyen termékek, de az én tapasztalatom szerint pl. a kenyértartóban megsavanyodik a kenyér (mondjuk egy műanyag zárt dobozban hogy lenne máshogy), na mindegy. Szerintem körbenézni egy háztartási boltban jobban megérné néha, és nem kell gagyi dolgokra gondolni, lehet találni minőséget is, és lehet nem ilyen pénzekért. Na mindegy ez az én véleményem, engem nem hatottak meg ezek a termékek, szerintem ugyanolyan műanyag mind.
szia! nekem van új kenyértartóm, avval különb hogy szebb,kényelmesebb mert én kiteszem a pultra mivel kamránk nincsen és teljesen kényelmes. de a régit én mindig szekrényben tároltam mert nem illik a pultra.
viszont kis levegőző nyilás van az új fajtán még ha leis van csukva az ajtaja akkor is levegőzik ha kinyitot ilyen rácsos valami.
multkor kipróbáltam úgy hogy 1 szelet kenyeret tettem bele és nem nyittam ki a szellőzőjét, a kenyér 5 napon keresztűl volt benne és puha maradt de penészes lett. szóval ki kell nyitni .. szerintem praktikusabb de nem féltétenűl sokkal jobb.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy miben különbözik az új kenyértartó a régitől? Az árkülönbsége jelentős!
Sziasztok
el tudja vki mondani mire/mikre lehet használni főzés-sütés az ultrapro3,5l es tálat mert tervezem a vételét csak szükségem lenne hpgy milyen ételek elkészitásáre alkalmas milyen hőfokon lehet használni
Köszi
Sziasztok!
Múlthéten kaptam ajándékba egy Gyöngyszemet, de sajnos eddig az instant tésztán és a főtt krumplin kívül nincs receptem bele :( Nézelődtem már a neten, de semmi érdemleges.. Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
Üdv:
Ricordi
hogy érted, hogy egy műanyag termék "nem tartalmaz semmi mesterséges anyagot" :))
bocs, de ez így elég furcsán hangzik:)
sziasztok!de régen volt irva a topikba!
én most lettem rabja ezeknek a terméekenek. Hát őszintén szólva azért,mert én mikrózni csak is, tányérban szoktam műanyagban ne, mert azok a gagyi műanyagok olyan anyagot bocsátanak ki ami nem használ... És amiatt meg tényleg mivel nem tartalmaz semmi mesterséges anyagot igy szerintem előnyére váljn... Én ezért veszegetek dolgokat no meg tényleg drága ..és nem mondom hogy annyira elengedhetem magam,de nálunk is tört már el sok sok pohár,volt hogy észre sem vetük hogy megvan repedve a pohár és abból ittunk ,még jó hogy nem vágott meg, igy ilyen poharaim is vanna a tuppertől, én nem csalódtam bennük..Bár van amit nem vennék meg, de tároló dobozom nem sok van agyan csak amennyi kell,de gagyi műanyag nincsen.... azt én sokkal fölöslegesebbnek látom megvenni...
késeit nem próbáltam. kérdeznék a malomról mert most rendeltem ezt hogy mik a tapasztalatok róla, és a kenyértartóról az uj generációsról.
mindenttudót is szeretnék venni, kiváncsi vagyok a véleményekre. Ami nekem még jó a hagymaszeletelő nagy az nagy csúcs!utáltam hagymát szeletelni...
Lénának és mindenkinek: általában pozitív a tapasztalatom, de a legújabb termékek már Kínában készülnek, és ez meg is látszik rajtuk. A 30 év garancia sem úgy működik már, mint régen. Ha valamit cseréltek, mert eltört, ragaszkodjatok a tető cseréjéhez is! Most jártunk úgy, hogy a vadi új tál (Csillagfény - ha jól emlékszem) magától elpattant. A cserénél nem nézték a tetőt, rá se megy az újra. Azt nem cserélték ki. A sajt tárolóval nekünk is bajunk van: megpenészedik benne a sajt.Konzervnyitóból viszont
sokat vettem már ajándékba is (amikor akciós).
A frissentartó edények jók, az Ultra Plusz szuper, sütőbe, mikróba használom.
A Polytupperek mikróba is tehetők.
Sajnos ahogy az ár emelkedik, úgy romlik a minőség az új termékeknél.
Szia!
Például azért mert minimum 3-4 nappal tovább tudok benne tárolni pékárut,száradás,penészesedés nélkül,mintha a konyharuha kontra zacskó megoldást választanám.Én nagyon szeretem.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy kell tupperware-es joghurtos sütit csinálni?
- Hol tudok Szegeden Tupperware gyúrólapot venni?
- Mitől penészedett meg a száraz sütim a tupperware dobozban?
- Mennyibe kerül egy 7, 5 literes Tupperware kelesztő tál?
- Van valakinek Tupperware ablaktörlője vagy portörlője?
- Ismeri valaki a tupperware pizza receptjét?