Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudtok fincsi vadhusi recepteket? fórum

Tudtok fincsi vadhusi recepteket? (beszélgetős fórum)


6. nyuce (válaszként erre: 5. - Csutika100)
2009. jún. 14. 21:09
Köszike :)
2009. jún. 14. 08:51

Őzgerinc vadasan


Hozzávalók: 1kg őzgerinc (csont nélkül), 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, ízlés szerint vöröshagyma, fokhagyma, citrom, bors, koriander, babérlevél, mustár, ecet, boróka, cukor, 2 dl tejföl, 5 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj

Elkészítése: A megtisztított gerincet 1 napig zöldséges páclében érleljük. Olajon a megtisztított, karikára vágott hagymát, répát, gyökeret megpároljuk a fűszerekkel együtt. Rátesszük a pácléből kiemelt húst, és kevés lével felengedve egy órán keresztül pároljuk. Amikor puha, kivesszük a húst, és a zöldséges levét szőrszitán átpasszírozzuk. Ízlés szerint utánízesítjük mustárral, ecettel, citromlével. Tejföllel dúsítjuk, majd jól átforraljuk. (Ha nem elég sűrű a mártásunk, kevés lisztből világos rántást készítünk, és ezzel sűrítjük.)

A húst forrón szeletelve tálaljuk, zsemlegombóccal vagy kifőtt tésztával

2009. jún. 14. 08:33
Köszi szépen! :)
2009. jún. 13. 06:46

Az országos vadételfőző versenyen készült díjnyertes ételek receptjei itt:

[link]

Inspirációnak remek, találhatsz jó ötleteket, mégis azt javaslom, ha jót akarsz, bízd magad Myrthilre! :-) Szeret és tud is főzni, nézd csak meg az adatlapját!

2009. jún. 12. 21:21

Szia!


Kicsit különleges:

Pácold be előtte este vadpácba. Másnap szalonnát kicsit pirítsd meg, majd rá a hús. Mikor mindkét oldala fehére sült, fél deci vízzel öntsd fel, és lefedve süsd még kb 40 percig. Ha már puha a hús, szedd ki, és a maradék szaftot 1 evőkanál liszttel, 1 dl borral és 1 dl vízzel sűrítsd be, majd bolondítsd meg egy evőkanál áfonyalekvárral.

Úgy az igazi, ha már összeértek az ízek :)

2009. jún. 12. 16:09
Bármilyen vadból készült fincsi étel receptjét várom. :) Köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook