Tudtad, hogy sós vízben áztatva vagy forró vízben megfőzve (forrástól kb. 5-10 perc), majd hirtelen lehűtve feltölthető bármelyik üres elem? (beszélgetés)
Nagyobb mennyiségben szerinted jó ötlet?
A forralás-hűtés tuti hogy működik, mert kipróbáltam!
A sós vizet nem kellett volna írni, mert attól én is viszolygok!
A só részecskéi megmaradnak az elemben és kárt okozhatnak nemcsak benne, hanem azokban az alkatrészekben is, amelyekkel érintkezik. Ezek a kisebbik, amely a videóban is szerepelt, lítiumos elem volt. Valójában ezt a módszert a sós vizes akkumulátoroknál használják újabban a gyártásnál, de abban nincs líthium.
Kb. egy hónapja olvastam erről a kémiai magazinban, de az interneten is lehet informálódni róluk.
És ez szerinted nem drágább, mint újat venni?
Plusz a ráfordított idő.
De felőlem mindenki azt csinál,amit akar.
A sós vizes megoldást inkább hagyjátok, mert hidrogéngáz és klórgáz szabadulhat fel, ami viszont mérgező!
Egy külső tisztítás hogy teszi vissza az elektrolitokat a belsejében? Xdddd
Ha kontaktus hibás volt a szerkezet, ez segíthet. De sóval nem lehet az idő kereket visszadforditani. Se a kémiai reakciókat amik el vannak zárva egy fém kapszulaban minden fele el-be-ki-lenyelest akadályozva.
Szerintem jól döntöttél, csak békéd legyen! ☮️
Meg zene! 😊🎵
Jobb is így! Vagyis nem! De CSÚCS helyen élsz!
Micsoda legenda! Irigy vagyok! 😊
Van. rengeteg.
További ajánlott fórumok:
- Kormányfők, miniszterek, köztársasági elnökök - bárhol a világon, bármelyik korban
- Használt-e valakinek az alábbiak közül bármelyik?:barátcserje, cickafarkfű, palástfű? Hogyan szedtétek, mikor?
- Egytől hétig bármelyik számot írhatod (egyszerre csak egyet)
- Sportolók /bárhol, bármelyik korban/
- Ha visszautazhatnál bármelyik történelmi korba, mennél?Hova?
- Más is észrevette hogy ez az éve sokkal rosszabb bármelyiknél?(minden tekintetben, munka, párkapcsolat, egészség stb)