Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tudtad, hogy a pedofíliával vádolt, két évet börtönben töltött gyermekorvos most szabadult és Bp-n dolgozik tovább? fórum

Tudtad, hogy a pedofíliával vádolt, két évet börtönben töltött gyermekorvos most szabadult és Bp-n dolgozik tovább? (beszélgetős fórum)

1 2
42. mamma2
2009. jún. 4. 16:00
Amikor ez az ügy évekkel ezelőtt kirobbant, én is olvastam róla. Az ismerősök és a közeli szomszédok csak szuperlativusokban nyilatkoztak róla, hogy milyen Istenfélő, vallásos, templombajáró, "igazhívő" minta családapa!! Na puff, csak a családját "vérfertőzte" folytatólagosan! Ezt az embert ki kellett volna herélni és legalább 1o év fegyházra ítélni, és eltiltani az orvosi tevékenységtől. Ezzel szemben két év börtön után ismét klinikai orvos lehet,és praktizálhat. JÓL NÉZÜNK KI... ilyenek gyógyíthatják a gyermekeinket. Ez FÜGGETLEN MAGYAR BÍRÓSÁG....Jól műlödik? Bizhatunk benne? Kétlem....
2009. jún. 3. 22:20
Ilyen hogy fordulhat elő???
2009. ápr. 24. 19:33

Ilyenkor hol van az orvosi kamara?

Kutya kutyát nem eszik?!

2009. ápr. 16. 15:13

Tegnap egész komolyan kiakasztó dolgot láttam a tévében. Mokka, reggel, Tatár Csilla.

Mostanában van ez az ügy, a mohácsi rajztanár, aki a gyanú szerint gyerekekkel fajtalankodott. Védője nem más, mint Magyar György, akit kezdek egyre inkább a magyar ügyvédek legsötétebb szégyenfoltjának látni, illetőleg olyannak, aki egy egész sertéstelep hájával van megkenve, de az biztos, hogy az erkölcs szót már több éve nem veszi szájára. Elhangzott az ügyről, hogy gyerekeket megvizsgálta gyermekpszichológus szakértő, aki azt állította, hogy a gyerekek beszámolói egymástól függetlenül élet-és élményszerűek, reálisak, azaz a dolog nagy valószínűséggel megtörtént. Magyar György meg elkottyintja a stúdióban a vele szemben ülő abszolút dilettáns műsorvezető lánynak, aki inkább harapná le tőből a saját kislábujját, de fel nem tenne egy igazán okos, célratörő és provokatív kérdést, hogy aszongya a gyanú nem megalapozott, mendemondákra nem alapozunk (azaz az ügyvéd úr szerint a pszichológusi szakértői vélemény, ami a legerősebb bizonyítékok egyike), az biza csak mendemonda. Továbbá elmondta védencéről, hogy ő köztiszteletben álló ember (de mint tudjuk ez nem jelent visszatartó erőt, sőt sok esetben mintha épphogy ez indukálna törvényszegést), valamint felnőtt tanulói is azt állítják róla, hogy velük nem próbálkozott ilyesmit elkövetni a tanár úr. Könyörgöm, ha a kiskorúak a gyanú szerint a gyengéi...

Nagyon felháborodtam. Tatár Csilla meg csak bólogat, mint a csehszlovák ablakbahelyezhetős kutya. Teljesen úgy jött ki, mintha ez csak gonosz rágalom lenne, sőt a pedofília mint olyan, nincs is.

Itt meg lehet nézni:

[link]

2009. febr. 6. 22:22
hát...nem nagyon pörög
37. 6f4d0d160f (válaszként erre: 36. - Survivor3)
2009. febr. 6. 10:58

"Vádolták őket, vagy azért büntették?"


Ha jól értem a kérdést akkor a válasz: vádolták, majd az orvos két és fél évet börtönben volt, a feleség, csak felfüggesztett.

2009. febr. 6. 09:08

Vádolták őket, vagy azért büntették?

Nem tudtam.

Ha ez igaz, akkor nagyon szomorú.

35. dcd17bf1c6 (válaszként erre: 24. - Megryan)
2009. febr. 6. 09:06
Ez az egész annyira szomorú :(((. Egy élet nem elég a sértetteknek a zaklatás feldolgozásához...
34. 6f4d0d160f (válaszként erre: 33. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 5. 21:19
ilyen, bocsi
33. 6f4d0d160f (válaszként erre: 30. - Leonee)
2009. febr. 5. 21:15
igen, van ien is sajnos.
32. 274c9996b8 (válaszként erre: 1. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 5. 21:13

Az ilyen es hasonlo esetekben kellene visszaallitani a halalbuntetest ! (inzikvicioval egyutt!)

Egyebkent a helyzet ugyanez nyugaton.Nehany eve az indoneziai rendörseg elkapott egy sved pedofilt , aki direkt azert jart "udulni!" az orszagukba.Az itteni rendörseg miutan hazahoztak , egyböl elengedtek es az iskolak,ovodak körul cserkeszik a pasi.

2009. febr. 5. 21:07
Nem. Ezt nem tudtam.
30. leonee (válaszként erre: 14. - 6f4d0d160f)
2009. febr. 5. 20:59
Egy orvos ismerősöm mondta, hogy náluk kevés az orvos, és ott pont létszámhiány van. Pedig tudnának felvenni. Körzeti orvosokból is egyre kevesebb van, mert nem fizetik meg az orvosi pályát.
2009. febr. 5. 19:23
Nem semmi...mik vannak..
2009. febr. 5. 19:06
hát az borzasztó hogy a magyar törvények ilyeneket megengednek. de akkor miért nem veszik el tőle a diplomáját. azt mégis hogy gondolták hogy egy elmebetegségben szenvedő ember fogja a páciensek gondjait megoldani.az ilyennek a zártosztályon van a helye egy kórházban, nem pedig az orvosi székben.persze a bírók leszarják, hisz nem az ő gyerekeit fogja majd nézegetni..gondolom jó kapcsolatai voltak, mert ebben az országban akinek pénze van az bármit megtehet:(
2009. febr. 5. 18:55
Nem tudom, hogy az emeberek ehez a témához csak simán nem szólnak hozzá, vagy közömbösek, vagy enm érdekli őket. Bár az is jó, ha csak elolvassák:)
26. 6f4d0d160f (válaszként erre: 25. - Megryan)
2009. febr. 5. 14:49
ne idegeskedj, annak semmi értelme. köszi az előző cikket. így talán többen tisztában lesznek ezekkel a dolgokkal.
2009. febr. 5. 14:45
Ilyenkor biztos 100 fölött van az amúgy 90/60-as vérnymáskám, és a pulzusom se a szokott 65... úgy meg kéne rakni az ilyeneket hogy semmi másra ne tudjon gondolni hónapokig...
2009. febr. 5. 14:43

Doktor és lányai

Hat gyermekéből négy lányával folytatott viszonyt a tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekosztályának vezető főorvosa, !!!!!! T. Ágoston.!!!!!!!!!!!!!!! De a bűncselekményeket ? elévülés miatt ? csak egy esetben vizsgálta a bíróság. A férfit jogerősen két és fél évi börtönre ítélte. Ám a büntetés letöltése után a doktor elvben praktizálhat is, mert a testület a gyógyító tevékenységtől (a gyermekorvoslástól) nem tiltotta el. Tettét ugyanis ?nem foglalkozása körében követte el?.


A cikk teljes szövege A cikk szövegének elrejtése


?Remélem, az igazgató nem engedi, hogy még egyszer betegye oda a lábát. Még akkor sem, ha a jog lehetővé teszi, hogy pedofilok dolgozzanak a gyermekosztályokon.? ?Belegondoltam, hogy ilyen alak vizsgálja a tizenöt éves lányomat... Őrület!? Felháborodott fórumozók kommentálták az őszi elsőfokú ítéletet egy Komárom megyei hírportálon.


Rendszeres templomjáró, derék, konzervatív-katolikus famíliának látta a T. családot egész Tatabánya. Öt lány, egy fiú. A 29, 27, 26, 23, 15 és 10 éves gyermekek többsége már kirepült. Kiválóan tanultak, magaviseletük példás. Az anya zenetanár, az apuka a kórház köztiszteletben álló főorvosa volt. Írásunk főszereplője, T. doktor a városban született, ott kezdte orvosi pályáját. Gyógyított Pápán, Ajkán, a komáromi Selye János Kórházban az igazgatóságig vitte.


?Mindenki megdöbbent. A kórházban semmi gyanúsat nem észleltek a kollégák, felkészült, lelkiismeretes szakembernek számított - mondja egyik ismerőse. - A szülők gyakran kérdezgették, nincs-e magánrendelése. Szívesen vitték volna hozzá a gyereket.?


Senki sem sejtette, hogy a doktor egészen speciális magánrendelést tart.


?Jó orvos volt. A nagyviziten láttam, mikor az egyik unokámat kezelte.? Így emlékszik Márta, akinek öt gyermeke, hét unokája van, s most jön a nyolcadik. Látogatni jöttek az egyik gyerkőccel a mindenórás kismamát. Azt mondja: az emberek megdöbbentek, amikor tévéből-rádióból hallották, ki kezelte a gyerekeiket.


Aranka a fiával már kifelé tart a kórházból. Ők is megjárták T. doktor rendelését. ?Felülvizsgálatot végzett a gyereknél, kedvesen, barátságosan. Na de, ilyet csinálni...?


A népharag októberben lángolt fel, az elsőfokú ítélet után.?A kórház korábbi vezetésének a doktor állítólag szólt is, hogy nyomoznak ellene - mondja Nemeskéri Mariann, a Szent Borbála Kórház jelenlegi orvos-igazgatója, megbízott főigazgató. - Ám az elsőfokú ítéletről nem tájékoztatta őket, arról a lapokban olvashattak. Másnap reggel beszámolt a fejleményekről, de állította: nem bűnös. A gyerekek összeesküdtek ellene, hogy tönkretegyék a családot. Az akkori főigazgató méltatlan magatartás miatt közalkalmazotti állását, vezetői megbízását fölfüggesztette. Fegyelmi eljárás is indult, amelyet T. doktor betegállományba vonulása miatt már nem lehetett lefolytatni. A betegállomány hét hónapig tartott.?


Az igazgatónő szerint senki sem észlelte, hogy a doktor bármikor bizalmasan közeledne a beteg gyerekekhez. Tanú sem akadt, aki ellene vallott volna. A bűncselekményt pedig nem foglalkozás körében követte el.


?A másodfokú tárgyalás után felhívott, beszámolt az ítéletről, kérte közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetését. Ez közös megegyezéssel meg is történt. Azt hiszem, senkit sem lehet kétszer egymás után hamis bizonyítékok alapján elítélni.?


Horváthné dr. Varga Erzsébettől, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság főügyészhelyettesétől tudjuk: nem volt rés a bizonyítékok láncolatában. ?A ma már felnőtt lányok vallomásaiban minden összecsengett. A szakértői vélemény megerősítette: valóságos élményekről számolnak be. Az ellenkező neműekhez fűződő viszonyuk máig diszharmonikus.?


A bíróság azt állapította meg, hogy a doktor 1994 nyarától 2000 elejéig négy idősebb lányával folytatott szexuális viszonyt. A gyerekek otthon puritán nevelést kaptak, se diszkó, se barát. Tizennyolc év alatt nincs hosszú haj, körömlakk. Az apa tekintélye megkérdőjelezhetetlen volt. A gyerekeknek eszükbe se jutott ?ellentmondani?, még örültek (meg is lepődtek), amikor észrevették, hogy érdeklődése tizenéves koruk táján ?kifejezetten feléjük fordul?. Így volt vele a most 23 éves nagylány is, akinek ügyében a vérfertőzés bűne nem évült el, s aki miatt az ítélet megszülethetett. ?Boldog volt, hogy apa végre figyel rá.?


Senki nem figyelmeztette, mert a testvérek egymásnak sem mondták, mondhatták el, ami velük megesett. A soron következő sosem sejtette, hogy ?ő következik?. A főügyészhelyettes szerint véletlenül derült ki, hogy a gondjuk közös. A rokonokhoz fordultak. Nagypapa, nagymama úgy gondolta, ha már megtörtént, ne bolygassák.A tanárokkal is beszéltek, meghallgatták őket, de kínos volt az ügy, ?a diszkrécióra hivatkozva? megőrizték a titkot. Végül a legkisebb testvér - a most tízéves kislány - védelmében jelentették fel T.-t.


Az édesanya kiskorú veszélyeztetéséért két évre felfüggesztett félévnyi börtönt kapott. A bíróságon tagadta, hogy tudott férje vonzalmairól. Egyik lánya azonban elmesélte, hogy amikor egyszer összekaptak, anyja a szemébe vágta: provokáltad apádat. A főügyészhelyettes szerint az asszony férjének hitt, s még alkalmat is teremtett neki, hogy egyedül maradhasson a kamasz lányokkal.


A vádlott az elévült eseteket beismerte, de a legutolsóval, a ?büntetőjogilag forró? üggyel kapcsolatban azt vallotta: a lánya kezdeményezett, s noha ő reagált a kísérletre, nem lett belőle kapcsolat. A korábbiakat úgy magyarázta, hogy feleségével megromlott az intim viszonya, s a gyerekekkel ?minden jött magától?. Azok a közös birkózások, hosszú esti tévézések...


?A tárgyaláson kívülállóként viselkedett, nem mutatott megbánást, szégyent? - emlékszik Horváthné.


A maximálisan kiszabható öt év felét kapta. ?Enyhítő körülmény volt a büntetlen előélet, a bűncselekmény óta eltelt hosszú idő - mondja a bíróság elnökhelyettese és szóvivője, Széplaki László. - Súlyosbította az ítéletet, hogy nem egyszer, hanem folytatólagosan követte el a vérfertőzést, ami a sértettek fejlődésére, szexuális életére nézve súlyos következményekkel járt. És a bíróság szerint elszaporodtak a nemi erkölcs elleni bűncselekmények.?


Széplaki szerint a foglalkozástól (a gyermekorvosi hivatástól) való eltiltás szóba sem került. Ahhoz az kellene, hogy a vádlott megszegje szakmája szabályait. Például rosszul lássa el a beteget, vagy hivatásával viszszaélve bűnözzön. Ám a főügyészhelyettestől tudjuk: mivel szóba sem került, hogy az orvos a kislányain kívül más kiskorúakhoz is közeledett volna, a munkahelyén nem nyomoztak. Kollégáit, betegeit és a szülőket ki sem hallgatták.


?Sajnos nem hiszem, hogy a doktor csak családi körben nem tudta korlátozni magát. Egy outsider, talán még a nővérke sem veszi észre, ha esetleg megtapintja a gyerek genitáliáját, amikor annak csak a torka fáj - véli Lux Elvira szexuálpszichológus. - Itt nemcsak vérfertőzésről lehet szó. Pedofíliáról is.?Lux szerint, mivel a személyiség énvédő mechanizmusokat épít, a pedofil beteg tudat alatt megtalálja a neki megfelelő, testre szabott ?életszerepeket?. ?Az agresszív karakter, ha tanult ember, sebész is lehet. Ha tanulatlan, esetleg hentes. A pedofil meg gyerekorvos. Vagy éppen pedagógus. Félreértés ne essék - hangsúlyozza -, egyáltalán nem állítom, hogy aki tanár vagy gyerekorvos, az pedofil. De a tiszteletre méltó foglalkozás álarc, vonzó színtér is lehet a szenvedély kiélésére.?


Lux hozzáteszi: a vérfertőzők, pedofil hajlamúak betegek. Védeni kell tőlük a társadalmat, de ők is támogatásra szorulnak. ?Az ilyen embert nem szabad újra a gyerekosztályra engedni. De nem is kell feltétlenül börtönbe zárni. Gyógyítani kell. Teljes sikert valószínűleg nem lehet elérni, de a morális kontroll erősíthető.?


Régi történetet mesél. Ismerőse kérte, hogy segítsen tanár barátjának menekülni egy diáklány molesztálásának igaztalan vádja elől. Lux tudta, hogy a tanár vétkes, a tízéves kislány szoknyája alatt járt a keze. Mindez a katedrán álló asztal takarásában történt. ?Elmondtam neki, segítek, ha megígéri, sosem megy vissza tanárnak, és eljár pszichoterápiára. Így történt. Nyolc év börtöntől menekült meg.?

Lux szerint T. úr ne doktorkodjék többé.


Ezzel szemben a börtön után mégis újra rendelhet. Igaz, a szabadulásától számított öt évig erkölcsi bizonyítványa (melyet közalkalmazottként bármelyik felettese kérhet) számon tartja a büntetést. De öt év múltán ?tisztul a papír?, neve is kikerül a bűnügyi nyilvántartásból.


?Az eset példázza a köz- és magánszféra megítélése közötti különbséget - mondja Gyurkó Szilvia, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa. - Nem tiltható el hivatásának gyakorlásától, aki nem foglalkozása körében követi el a bűncselekményt, bár egy sor szakmai (még több emocionális) érv hozható fel amellett, hogy többé ne praktizáljon.? Gyurkó mégis úgy véli, nem a törvénnyel van baj. A megelőzés hiányosságaival. ?Egy jól szituált, látható problémákkal (szegénységgel, alkoholizmussal) nem küzdő családhoz nem tud közel kerülni a gyermekvédelmi ellátórendszer.?A brit példát említi, ahol pár éve egy korábban szexuális bűncselekményért elítélt férfi iskolai gondnok lett, majd két kislányt is elrabolt, tanárnőjük segítségével. A botrány nyomán vezették be az országos nyilvántartási rendszert, amelyben mindenki szerepel, aki valaha kiskorú ellen követett el szexuális bűncselekményt. Ők nem kaphatnak olyan munkát, ahol gyerekekkel kerülhetnek kapcsolatba. Nem lakhatnak óvoda, iskola mellett.


Mindenki örült, de jöttek a kételyek. Lehet-e valakire élete végéig szégyenbélyeget sütni? A lajstrom ma még érvényes.


Nálunk, papírforma szerint, kijár az új esély. De Nemeskéri főigazgatónő úgy gondolja: Magyarországon nem akad kórházvezető, aki alkalmazná a doktort. Van, aki keményebben fogalmaz. ?Az orvoskollégák nem veszik többé emberszámba. A sitten meg kicsinálják.? A lányain marad a kereszt.Virág György, az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója mondja: ha az általuk végzett kérdőíves kutatás adatait a népesség egészére kiterjesztik, Magyarországon legalább 141 ezer felnőtt volt gyermekkorában szexuális erőszak, bántalmazás áldozata. Erről a megkérdezettek kevesebb mint fele beszélt annak idején. A lányok 56, a fiúk 15 százaléka fedte fel titkát, és a megismert ügyek 8 százalékában történt feljelentés. Kizárólag a lányok esetében. ?Gyakran előfordul, hogy az áldozat csak felnőttként mondja el, mi történt vele. Előfordul, hogy a gyerek jelez, beszél, ám nincs felnőtt, aki melléállna. A család széthullásától, az egzisztenciális kiszolgáltatottságtól, a megszégyenüléstől jobban félnek. A gyerek esélytelen. Tudja, hogy ami vele történik, nem jó. Azt is látja, hogy elárulják. Az él vissza helyzetével, akinek szeretnie, védenie kellene, s akit tán maga is szeret.?

2009. febr. 5. 13:59
Szégyen s gyalázat hogy ezt megengedik,remélem a börtönbe jól agyba főbe verték és elment egy életre a kedve........
22. 6f4d0d160f (válaszként erre: 21. - 4df3fe1a4e)
2009. febr. 5. 13:54
Magyarországon a törvény azt mondja, dolgozhat. és fog is.
2009. febr. 5. 13:44

A pedofilia egy gyógyíthatatlan betegség.

Ha akkor pedo volt most is az:(

El kellett volna tiltani a gyerekektől mert így újra megcsinálja!

2009. febr. 5. 13:43

[link]itt is megtalálod ha nagyon keresed

2009. febr. 5. 13:43
köszi
2009. febr. 5. 13:42
godolom a monogram is elég....az nem sért tövényt.szerintem
2009. febr. 5. 13:42

[link]itt megtalálod

16. 6f4d0d160f (válaszként erre: 15. - Kriszval)
2009. febr. 5. 13:40
igen, tudom, de utána kell járnom, hogy kiírhatom e ide a nevét, anélkül hogy magamnak csinálok problémát.
2009. febr. 5. 13:38
tudod,hogy, hogy hivják?
14. 6f4d0d160f (válaszként erre: 13. - Leonee)
2009. febr. 5. 13:38
a kórházak nem azért szenevdnek orvoshiányban, mert nincs orvos, hanem mert van egy anyagi keretük és azzal csak bizonyos létszámot tudnak foglalkoztatni. Ettől függetlenűl valóban nincs munkanélküli orvos, nem ezt mondom, csak ez nem függ össze, így ahogy mondtad.
13. leonee
2009. febr. 5. 13:36
Sajnos ma már egyre kevesebb az orvos, egyre idősebbek, a kórházak meg hiányban szenvedbek, ezért veszik fel az ilyeneket.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook