Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó? fórum

Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó? (tudásbázis kérdés)


28. 82499f2528 (válaszként erre: 27. - F8db0709b8)
2010. nov. 2. 18:45
hogy kell jól megcsinálni?
27. f8db0709b8 (válaszként erre: 25. - 82499f2528)
2010. okt. 5. 17:50

Ha jól csinálod meg akkor nem.

Nekem a kicsi lányom nem iszik teát(sosem szerette),de ha meg van fázva,szívószállal ezt megissza:)

2010. okt. 5. 14:46
szerintem rémes íze van:(
2010. okt. 5. 14:44
Lehet érezni a vöröshagyma ízt a teán?
2010. okt. 4. 10:59
Mi általában télen minden héten eszünk legalább kétszer fokhagymás piritós kenyeret. Nálunk bevált jó védekezésnek a téli náthák-influenzák ellen.
23. 3265084553 (válaszként erre: 22. - Naftalin358)
2010. okt. 4. 10:08

Sajnos újabb kutatások nem igazolják a fokhagyma érelmeszesedést gátló, pláne nem azt fisszafordító hatását.


[link]

22. naftalin358 (válaszként erre: 21. - 3265084553)
2010. okt. 4. 10:01

Megtaláltam, amit említettem, hogy küldött barátom, sikerül is, remélem ide feltölteni. Íme:Nagyanyáink bölcsessége

Megfázás elleni tippek a kamrából


Torma

A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben

lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű

vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól,

csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.

Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a

japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és

még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.


Gyömbér

Enyhíti a köhögést, csökkenti a torokfájást, és egyben a vírusokkal

szemben is képes felvenni a harcot. Kínában és Indiában már évszázadok

óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére. Influenzás időszakban

igazi orvosság a gyömbértea mézzel és citrommal. Egy darabka friss

gyömbért tegyünk forrásban levő vízbe, majd hagyjuk ázni öt percig.

Szűrjük le, és ízesítsük mézzel, citrommal. Kortyolgassuk egész nap.


Erős paprika

A csípős fűszer leginkább a hörgőkben és az arcüregekben lévő dugulást

enyhíti. A paprika csípősségét "okozó" kapszaicin stimulálja a

váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, illetve segíti a

váladék eltávolítását. Hasonló a hatása a Cayenne-borsos teának,

melyet házilag készítsünk el: egy negyed teáskanál Cayenne-borsot

adjunk egy bögre, forrásban lévő vízhez, ízesítsük frissen facsart

citromlével, Vöröshagyma

Kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben fellépő dugulást is

enyhíti. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszere. Emellett egyes

másodlagos baktériumfertőzéseket, mint például a tüdőgyulladást is

képes legyőzni. A kipréselt nyers hagymalevet narancslével vagy

grépfrút lével fogyaszthatjuk, ekkor nem érződik annyira az intenzív

íz.

TIPP

Hagymatea

Két-három fej vöröshagymát mossunk meg jó alaposan héjastul, és vágjuk

össze. Főzzük néhány percig egy liter vízben. Ízesíthetjük szárított

kamillával, hársfával is. Pirítsunk meg három evőkanálnyi barna

cukrot, és hígítsuk fel a hagymafőzettel. Mézzel édesítve igyuk,

aprókat kortyolgatva.



Forralt bor

A népi gyógyászat egyik legjobb módszere a melegen gőzölgő, illatos

forralt bor elkortyolgatása. A bort - legyen az vörös vagy fehér -

forralás előtt érdemes vízzel felhígítani. Ezután már kedvünk szerint

fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, mézzel. Teaboltokban és

nagyobb üzletekben már külön forraltbor-fűszerkeveréket is

vásárolhatunk.


Húsleves

A húsleves, akárcsak a többi forró, gőzölgő ital, melyet meghűlésre

ajánlanak, segít felszakítani a váladékot, pótolja az elvesztett

folyadékot, és a kaparó toroknak is enyhülést hoz. A kutatók a

tyúkhúsleves vizsgálatakor a legfontosabb hatóanyagoknak a

vitaminokat, ásványi anyagokat, fitokemikáliákat találták, és egy

aminosavat, melyet ciszteinnek hívnak. A házi húsleves még jobban

enyhíti a tüneteket, ha fokhagymával, Cayenne-borssal vagy curryvel

ízesítjük. De egy kevés gyömbérrel, és édesítsük mézzel. Bár az is igaz, hogy a húsleves akkor hat a betegre legjobban, ha azt egy szerető családtag viszi az ágyába.


Fokhagyma

Helyi antibakteriális hatást fejt ki, segítségével elmúlik az

orrdugulás, javul az étvágy. Náthás időszakban hetente legalább

egyszer együnk nyers fokhagymát, vagy igyunk naponta alkoholos

fokhagymacseppeket. A fokhagyma egyszerre csökkenti a dugulást a

hörgőkben, kitisztítja az orrot, és enyhíti a torokfájást is. Ezeket a

hatásait a benne lévő kénnek köszönheti, mely jellegzetes szagát és

ízét is adja.

TIPP

Aki a fokhagyma intenzív ízét nem kedveli, az süsse meg a gerezdeket

kevés olívaolajjal fóliában, majd passzírozza szét, és kenje kenyérre.


Cékla

A céklából készült ital segít leküzdeni a náthát és az influenzát.

Gyógyhatását, mely nyersen a legnagyobb, a benne található

vitaminoknak, ásványi anyagoknak, valamint fitovegyületeknek

köszönheti. Rendkívül gazdag folsavban, C- és B-vitaminokban.

Gyümölcscentrifugában kipréselt levét répa- és alma lével

fogyaszthatjuk. Salátákat nyersen is gazdagíthatunk vele.


Savanyú káposzta

A káposzta savanyítva őrzi meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát.

Ennek a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során -

a hő hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a

C-vitaminban dús savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az

sem elhanyagolható szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik

legolcsóbb C-vitamin-forrás a hideg időben. Citrusfélék

A citrus gyümölcsök amellett, hogy C-vitamin-bombák, tele vannak

gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal. A lázas állapottal vagy hányással

járó influenzában is segítenek pótolni az elvesztett folyadékot, és

csökkentik a tünetek intenzitását. Ha télen mindennap egy pohár

narancs- vagy grépfrút levet elfogyasztunk, felerősíthetjük

immunrendszerünket a megfázás ellen.

Jó tudni!

A grépfrútban található egyes vegyületek megváltoztathatják a

gyógyszerek hatását, ezért ha gyógyszeres kezelésre szorulunk, vagy

krónikus betegek vagyunk, kérjük ki orvos tanácsát.


Antibiotikum helyett: mézes fokhagyma

Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1

teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb

természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a

szervezetből.


Részletes gyógymód – ér elmeszedés ellen és az immunrendszer erősítésére

Az alábbi receptet 3 forrásból ismerem.

a) Régi szomszéd bácsim (86 évet élt) egyszer a kezembe adott egy régi

írással írt kis lapot "titkos recept"

címmel, és csodálatos hatásáról gyakran mesélt nekem. A háborús

években is megvédte őt a szer. Erős

dohányos volt egész életében, mégis, fürgén mozgott és szellemileg is

friss volt szinte mindvégig. Orvosnál,

kórházban csak élete utolsó évében volt.

b) Másodjára egy általam nagyra becsült természetgyógyásztól kaptam,

aki gyógymasszőrként dolgozott. Sok külföldi beteg járt hozzá, akiknek a kezelése

korlátozott időtartamú volt. Mivel erősen hitt a

fokhagyma esszencia gyógyító erejében, le is fordíttatta azt, és

rendszerint betegei kezébe adta.

c) Harmadjára az Agykontroll wew-oldalán bukkantam rá. Dr. Domján

László (belgyógyász, agykontroll

oktató) tette közzé. Az alábbi levél és idézet tőle való.

"dr. Hermann István elmesélte, hogy édesapja tüdejét néhány éve azért

nem merték megoperálni, mert az ultrahang- és a röntgenvizsgálat tanúsága szerint olyan mértékű érelmeszesedése volt, hogy az aortája gyakorlatilag törékeny "porceláncsővé" vált. A sebészek attól féltek, hogy a főverőér érintésekor az, menthetetlenül sérül, és a beteg elvérzik.



István hallott egy ősi receptről, amit egy Unesco-expedíció talált

néhány éve Kínában. Kipróbálta, és édesapja aortája - orvosa ugyancsak nagy meglepetésére – teljesen mészmentessé vált, amint azt az ultrahangvizsgálat egyértelműen jelezte! Orvosi szempontból ez egyszerűen döbbenetes! Mivel

manapság a legtöbb halálesetet és számtalan, súlyos tünettel járó betegséget végső soron az érelmeszesedés okoz, ezért örömmel adom közre az egyszerű receptet.

(Én is rögtön készítettem egy-egy adagot a szüleimnek és magamnak.)

" Így készítjük:

. 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk,

. majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható

alkoholban, lezárt üvegben.

. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma

hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük.

. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert

folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.

Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében

vagy vízben elkeverve:


Reggel Délben Este


1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp

2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp

3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp

4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp

5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp

6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp

7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp

8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp

9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp

10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp

11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem

fogy.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani.

Állítólag 7 évig nem kell

megismételni a kúrát. Ha valaki kedvet érez hozzá, javaslom, próbálja

ki, hiszen veszélytelen, és viszonylag

olcsó szerről van szó.

2010. okt. 4. 08:41

Mindamellett A vöröshagymát, ha vírus ellen nem is véd, érdemes fogyasztani, mert sok hasznos tápanyagot tartalmaz, pl. B és C-vitamint.

A benne lévő csípős illatot és ízt biztosító allilszulfidnak baktériumölő hatása van, ezért jó megfázásos tünetek, és köhögés enyhítésére, de jó bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, vércukor csökkentésére is.

20. naftalin358 (válaszként erre: 18. - A0c1361e44)
2010. okt. 4. 00:08

Van egy másik összeállítás (5 oldalas) a címe:

"Nagyanyáink bölcsessége, Megfázás elleni tippek a kamrából"

Szerettem volna feltenni azt is, de a szkennelésnél nagyon elakadtam. Most nem érek rá, de megoldom, ha időm engedi. Sok bölcs és értelmes recept van benne.

19. naftalin358 (válaszként erre: 17. - 3265084553)
2010. okt. 3. 16:02

Egy mondással válaszolok: Kinek a pap, kinek a papné! (Nekem a leánya! -ez már csak az én megjegyzésem-)

Elképzelhető pedig!

2010. okt. 3. 15:16
Én nem innen hallottam, hanem ismerősöktől, de még nem próbáltam ki. Azt tudjuk, hogy sok mindenre jó a hagyma és fokhagyma is. Nem rég betegek voltunk, akkor ajánlotta egy ismerősünk. Nem próbáltam ki, de legközelebb kifogom. Nekem azt mondták, hogy félbe kell vágni és úgy kell elhelyezni a lakásba...
17. 3265084553 (válaszként erre: 15. - Naftalin358)
2010. okt. 3. 14:28
A cikk úgy hülyeség ahogy van. Mind a vírusölő, mind a mérgező hatás.
16. naftalin358 (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2010. okt. 3. 13:09
Szerintem próbáld ki, de a munkahelyeden is. Nagy sikered lesz a kollégák körében. Na persze odahaza sem kutya kipróbálni a gépen, legfeljebb megkérdezik, hogy "az orvos erre mit mondott?"
15. naftalin358 (válaszként erre: 14. - Rozsa3)
2010. okt. 3. 13:05

Válasz a 3., 8. és 13. hozzászólásra is egy úttal. SENKINEK SEM LESZ GYEREKE TŐLE, HA MEGPRÓBÁLJA, LEGROSSZABB ESTBEN CSAK ILLATA LEHET ZAVARÓ.

A cikket különben az egyik barátomtól kaptam e-mailben, én nem tudok utána nézni, vizsgálódni, aki akarja, megpróbálhatja ellenőrizni. Szerintem nem átverés!

14. rozsa3 (válaszként erre: 2. - Naftalin358)
2010. okt. 3. 10:40
A cikk nagyon jó, még nem olvastam ezt a hagymáról. Azt viszont igen, hogy antibiotikumot tartalmaz, fogyasztásával a szervezetből ki lehet irtani a megfázást előidéző kórokozókat.
13. 3265084553 (válaszként erre: 1. - Naftalin358)
2010. okt. 3. 09:55
Ezt még most sem tudom. Sajnos nem igaz amúgy.
2010. okt. 3. 07:51

Ha megeszel egy fej vöröshagymát -nyersen-

24 órán át fertőtlenítve van a szájüreged .

11. b826c5a02d (válaszként erre: 8. - Liza00)
2010. okt. 3. 07:49
ez így van :)
10. kevian
2010. okt. 3. 07:42
Mikor a kisfiam beteg volt én is tettem a szobájába cikkekre vágott hagymát, mert a légutakat is tisztítja.
2010. okt. 3. 07:28
A vöröshagyma inkább a tüdőnek jó,a fokhagyma viszont baktérium és vírus vmint gombaölő főleg egy gerezd fokhagyma reszelve rácsorgatva kis kanál méz.
8. liza00 (válaszként erre: 1. - Naftalin358)
2010. okt. 3. 06:42
A hagyma héjából készült tea meg kiváló köhögés ellen.
2010. okt. 3. 05:55
igen
2010. okt. 3. 05:52

Tudom.

épp ezért mikor megvagyok fázva,apróra vágom,teszek bele szintén apróra vágott fokhagymát,kicsit becukrozom,és lefedem.ami levet kienged teáskanállal beveszem naponta 3x.csodákra képes.

5. 448f1a930a (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2010. okt. 3. 01:45
De gonosz vagy!?:-))))
2010. okt. 3. 01:16

persze, a virusos gepre helyezve is hasznal...



:DD ha mast nem, jo napja lesz az ITs kolleganak :DD

2010. okt. 3. 00:53
Szerintem sokan tudjuk ezt, de azért köszi, hogy leírtad ezt az idézetet.
2010. okt. 3. 00:20

A HAGYMA

Ugy-e, hogy nem tudtad! Légy szives elolvasni ezt a rövid cikket, s ha gondolod alkalmazd is.

Egyik ismerősöm mondása ( elég lökött mondásnak tartom ) ilyen és hasonló esetekre mondja:

"Ártani nem használ!"

Lefordítva annyit jelent, hogy nem árt az embernek, de esetleg használhat.


A cikk rövid fordítása:


1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt 40 millió embert (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében. Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.

Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.


A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!


Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.

A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat!)

A romlott majonézes hagymás krumpli nem a majonéztől romlott!

2010. okt. 3. 00:16
Tudtad-e a vöröshagymáról, hogy vírus ellen is jó?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook