Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tudod mi a Gogosári? fórum

Tudod mi a Gogosári? (tudásbázis kérdés)


2008. okt. 3. 06:03
Egész Balkánon termesztett vastag húsú paprika, amit csak a románok hívnak gogosárinak
2008. szept. 15. 06:11
Erdélyben és a Balkánon termesztett vastag húsúés bőrű csemege paprika. Hasonlit a ma divatos un. "californiai" paprikára, de ízre jobb. Sült paprikaként valaha kedvelt saláta alapanyag is volt. Húsokhoz, sültekhez gyakran kínáltáűk Vízváry Mariska receptkönyve szerint
22. era06 (válaszként erre: 21. - Méregkeverő)
2008. febr. 8. 11:49
De márt tudod!
2008. febr. 7. 19:14
nem
20. mihoca
2008. febr. 6. 21:08

ez roman eredetu szo

en itt Romaniaban

a nagy husos piros paprikat

tudom annak!

19. dee
2008. febr. 5. 19:23
A Gogosári F1 folytonnövő paradicsom alakú paprika, amely sötétzöldből pirosra érik, húsa vastag, édes, termései pedig nagyméretűek. (140-180 g). Hajtatásban és szabadföldön is termeszthető, a termések nagy mérete miatt szabadföldön támrendszer mellett ajánlott a termesztése.
18. era06
2008. febr. 5. 18:50

lefordítom neked.

A pritaminpaprika, az a gogosan. Olyat még nem halottam, hogy káposztával lehet tölteni.

2008. febr. 5. 16:03
igen.
2008. jan. 21. 10:16
én régen imádtam a Gogosárit, szerintem hagyma is volt benne...
2008. jan. 21. 08:55

Sziasztok.

Én Romániában élek.

Valószinű hogy van valami konzerv is aminek ez a neve. Ezt nem tudom.

De a név az tényleg a román nyelvből jön(lehet hogy ők is átvették valahonnan, nem tudom), mint ahogy azt M_Marcsa is említette. Én nem ismerem a pritaminpaprikat. De a gogosari az az a gömböjübb paprika, ami erősen zöld, és majd ha jól megérik piros lesz. De már zölden is fogyasztható és finom. Egész vastag húsa van. Ezt szokták megtölteni káposztával savanyúságnak. Vagy felvágják apró csikokra, pirosat és zöldet is, hogy jobban mutasson, és úgy is el lehet rakni savanyúságnak. Nagyon finom mind a kettő.

2008. jan. 16. 16:06
nem is hallottam róla....
13. bnedora (válaszként erre: 12. - Pető mária)
2007. dec. 4. 17:50
Ezt én sem tudtam, úgyhogy köszi. Van egy receptem, amibe ez is kellene, de valóban nem lehet mostanában kapni. Így, hogy tudom, majd pótolom mással.
2007. dec. 4. 16:25
A Gogosári egy konyhakész lecsó.Amit már rég nemláttam az üzletekben.Valaha nagyon szerettem.
2007. nov. 10. 19:21
nem
2007. nov. 10. 19:09
piros paprika csak nem hoszukas hanem inkabb gombolyu.es az ize nagyon finom,
2007. nov. 9. 23:19
Csatlakozom az előttem lévőhöz. Én és szeretném tudni.
2007. nov. 9. 14:14
Nem,de szeretném megtudni
2007. nov. 9. 14:07
A régi időben ez lecsó volt...
2007. nov. 9. 12:04
Románul így mondják a pritaminpaprikának.
2007. nov. 9. 08:52
Neeem....
2007. nov. 8. 21:36
Hogyne, padlizsános lecsó! Sajna már nincs a piacon.
2007. okt. 28. 07:13
Lecsóalap. Pritaminpaprika olajban. Paradicsom nem volt benne. Valóban konzervgyári termék volt a legjobbak közül. Kár, hogy ma már nem kapható...
2007. okt. 28. 07:06

1. Paparika fajta

2. Globus konzervgyár temékneve (elcsó)

2007. okt. 28. 06:56
Tudod mi a Gogosári?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook