Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tudnátok segíteni önéletrajzzal kapcsolatban? fórum

Tudnátok segíteni önéletrajzzal kapcsolatban? (beszélgetős fórum)

26. kicsimanóci (válaszként erre: 25. - Guruljka)
2017. aug. 5. 10:30
Köszönöm!
25. Guruljka (válaszként erre: 23. - Kicsimanóci)
2017. aug. 5. 09:52

Szia, egy álláskeresési trénigen tanultunk erről.

A leendő munkáltató nem fog hosszú listákat átolvasni, esetleg majd az interjún belekérdez.

Írhatsz olyasmit, hogy pl. x-től y évig: kisebb beosztásban végzett munkák állami szektorban.


A rendszerváltás előtti cégek amúgy is kevésbé fontosak.

24. kicsimanóci (válaszként erre: 23. - Kicsimanóci)
2017. aug. 5. 09:14
Adószalértő = adószakértő
2017. aug. 5. 09:13

Sziasztok!

Szabadúszó vagyok 20 éve (könyvelő, adótanácsadó, igazságügyi adószalértő).

Elhelyezkednék, önéletrajz formai oldala még menne is.

A kérdésem az lenne, hogy most nekem vissza kell mennem az első munkahelyemig? Tehát 1986-ban huszadik adminisztrátor voltam egy állami nagyvállalat pènzügyi osztályán, ezt még bele kell venni?

Vagy van valami ésszerű időkorlát, hogy mondjuk ne Ádám-Éváig menjünk vissza?

Köszönöm, ha ír valaki.

22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Rica Maca)
2017. aug. 5. 08:43

Már miért kellene beírnod, hogy épp táppénzen vagy?

Nem ellenőrzik le, hogy éppen bent vagy-e a munkahelyeden.

2017. júl. 7. 19:18

Önéletrajzzal kapcsolatban adjatok már légyszíves ötletet, mert nem tudom, hogy írjam tovább.


Jelenleg táppénzen vagyok baleset miatt. Van munkám, azt mondják, visszavárnak, de ettől függetlenül mennék más helyre, már a baleset előtt is küldtem pár helyre. Hogy írjam az önéletrajzomba, hogy jelenleg táppénzen vagyok?


Eddig ez volt benne: jelenleg xy munkahelyen dolgozom, stb. stb. Eddig ezt írtam, amíg dolgoztam. De most, hogy táppénzen vagyok?


Jelenleg táppénzen vagyok aug. közepéig, de van munkám xy helyen. Ez olyan snassz...

2013. okt. 19. 19:38
Az, hogy gyes alatt magánórákat adtál elég hihető, s jobban hangzik mint a semmit nem csináltam
2013. okt. 19. 19:37
Szia, az a lényeg, hogy ne az tünjön ki, hogy semmit sem csináltál szakmailag. Nekem vállalkozóit kellett váltanom mikor a fiam pici volt, aztán azt nem szüntettem meg. Azt irom be, hogy azóta vállalkozóival dolgozom. Pár példát írok, az hogy mennyit dolgoztam nem derül ki. Tanárként azt írnám én be, hogy magánórákat adtam, érettségire készítettem diákokat.
18. Ancsa19860211 (válaszként erre: 11. - Szafaripók)
2013. okt. 16. 20:53

Hát akkor sok sikert Neked is!


Nincsenek illúzióim egyébként, pontosan tudom, mire számíthatok, de ebben az is benne van, hogy leinformálnak és úgyis minden kiderül. Én vidéki vagyok, 2 megyeszékhely is bejárható innen, de akkora a migráció a nagyobb cégek között, hogy szinte mindenhol dolgozik 1-2 emberke, akivel valahol, valamikor már dolgoztam együtt, szóval könnyen le tudnak informálni. Még a legutolsó munkahelyemre mikor interjúztam, meg is lepődtem, miért nem tesznek fel szakmai kérdéseket, minden kérdésük csak arra irányult, hogy hol dolgoztam, milyen projecten, stb., később derült csak ki, hogy nem igazán az elméleti tudásomat akarták firtatni, hanem azt kideríteni, kikkel dolgozhattam együtt és kinél tudnak leinformálni. Amikor már ott dolgoztam és volt egy üresedés, pont hallottam a főnökeim beszélgetését a beérkezett pályázatok kapcsán: ezt nem vesszük fel, mert nem igazán idevágó a tapasztalata, ez fiatal házas nő, azért nem, erről meg a Jóska azt mondta, hogy béna, stb. Sajnos így megy ez, de muszáj belevágni, pénzből élünk, a GYES meg max fenéktörlésre elég, de lehet, hogy még ahhoz is ki kell egészíteni.

17. Annie1130 (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
2013. okt. 16. 18:59
Naná, hiszen jogász vagy, ha jól tudom. ;) Van egy orvos ismerősöm, akinek az a mondása, hogy: Jókedv legyen, meg egészség!(Meg sok beteg...:P) :)))
16. michelle.r (válaszként erre: 8. - Annie1130)
2013. okt. 16. 17:25
Ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó, ezt mindenkinek el fogom mesélni :)) Tehát ennél a cégnél senkinek sincs gyereke? :o)))
15. a0c1361e44 (válaszként erre: 3. - Lovebird)
2013. okt. 16. 17:23
Sehogy. Ha nincs köze az új munkádhoz, már pedig nincs, akkor nem kell beleírni.
14. michelle.r (válaszként erre: 7. - Lovebird)
2013. okt. 16. 17:23
Megértem. De van munkaadó, akinek ez azt súgja, hogy nem várod a sült galambot, nem tétlenkedsz, hanem a megoldást keresed addig is, amíg az igazit meg nem találod.
13. michelle.r (válaszként erre: 5. - Annie1130)
2013. okt. 16. 17:21
De bizony kellene :). Anyám-helyett-anyám :)) indított, és meg is nyerte. Már van precedens. Benne volt a hirdetésben, hogy férfit keresnek, dafke jelentkezett és amikor elmondták neki, hogy igen, értik, hogy a diplomái, a gyakorlata, még a nyelvtudása is megvan hozzá, de nem férfi, beperelte őket ;)
12. Ancsa19860211 (válaszként erre: 10. - Lovebird)
2013. okt. 16. 17:17

Szerintem meg jobban mutat az önéletrajzban, mint ha "csak" a tanulást írnád bele arra az időszakra. Végülis értelmezhetjük úgy is, hogy suli alatt olyan helyen dolgoztál, ahol nem volt akkora felelősség, hogy jobban tudj a tanulásra koncentrálni.

Az viszont szomorú, hogy manapság Magyarországon a gyerek miatt sok visszautasításra számíthatunk, míg végre sikerül vmi:( Pedig, mint nők arra is születtünk részben, hogy gyereket szüljünk, ugye.

11. szafaripók (válaszként erre: 9. - Ancsa19860211)
2013. okt. 16. 17:09

Egyetértek: nyugodtan írd bele, hogy olyan tapasztalatod is van, max interjún azt emeld ki, hogy ha másra nem is volt jó (szakmailag), arra igen, hogy sokkal jobban kezeled a konfliktusokat és a hirtelen helyzeteket!:)


Hát, nem tudom, Ancsa, mi a végzettséged, szakmád, de sok sikert. Eleinte én is beleírtam, hogy házas vagyok, meg gyes, stb. Egy kivételével sehova nem hívtak be. Amint kivettem ezt a kis "apróságot", máris több helyre hívtak be, sőt fel is vettek (más kérdés, hogy egyéb okokból onnan eljöttem, úgyhogy most újra keresek egy 3,5 évessel az oldalamon).

Sajnos nekem nagyon kevés jó tapasztalatom van. Ha férfinak van gyereke, az pozitív. Ha nőnek, akkor az negatív - mert mindannak ellenére (hogy a gyerek érték, stb), a munkáltatók többsége csak a macerát, a betegszabit és kieső munkaórákat látja ilyen esetekben.

Nekem két nagymama is lenne, aki segít, plusz nagypapa, de ez sem feltétlenül hatja meg őket, mert a nyugdíjas kategória is általában a "beteges vénemberek" képzetét kelti sokakban, akire ugyanúgy nem lehet beteg gyereket bízni. Egyik barátnőm HR-es, sokat beszélgettem erről vele, nincsenek már illúzióim. Munakáltatói oldalról is vannak tapasztalataim: párom is középvezető, a kollégái általában elmondják, hogy fel nem vesznek kisgyerekes nőt, mert sok vele a macera. Gyerektelent meg azért nem, mert majd biztos épp most akar gyereket, és átugrik az előző kategóriába.


Kívánom Neked, hogy ne éld át ezeket a tapasztalatokat, és mindkettőnknek kívánom, hogy mielőbb találjunk családbarát munkahelyet!:)

10. lovebird (válaszként erre: 9. - Ancsa19860211)
2013. okt. 16. 17:04

Szerintem nem hülyeség, nyugodtan beleírhatod.

Sajnos nekünk még segítség sincs, mert anyuék meg anyósomék is távol laknak.150 km-re tőlünk.

Nem szégyellem én, hogy eladóként dolgoztam, csak lehet, hogy az önéletrajzban nem mutat túl jól, bár azt úgy is odaírom, hogy közben tanultam is.

9. Ancsa19860211 (válaszként erre: 7. - Lovebird)
2013. okt. 16. 16:57

Szerintem nem szégyellni való, hogy eladóként dolgoztál. Ha szóba hozzák interjún, egyszerűen csak elmondod, hogy akkor és ott szükséged volt munkára és pénzre, ez adódott és elfogadtad, míg keresni próbáltál végzettségednek megfelelőt. Nekem is van diplomám, mégis adatrögzítőként kezdtem alkalmi munkavállalói kiskönyvvel. Egyik interjúmon még szimpatikusnak is találták, hogy addig is kezdtem vmit magammal, míg nem találtam vmi komolyabbat.


Amúgy én is hasonló cipőben járok, decemberben lesz 2,5 éves a kislányom, januártól szeretnék munkát keresni. Én is azon dilemmázom, hogy tüntessem fel a cv-ben ezt a pár évet. Azt már elhatároztam, hogy benne lesz, nem árulok zsákbamacskát, hiszen kicsi a világ, úgyis leinformálnak, ha akarnak, ergo eltitkolni úgysem tudom. Azon gondolkodtam, talán odaírom, hogy "gyermek felügyelete betegség esetén is megoldott" és interjún kifejtem, hogy van egy nyugdíjas nagymama, akire rábízhatom. Vagy ez vajon hülyeség így???

8. Annie1130 (válaszként erre: 6. - Szafaripók)
2013. okt. 16. 16:28
Én egyszerűen nem dolgoznék ilyen cégnél, de persze érthető a te indolkásod is. A főnököt kell kérni ilyenkor a munakhelyen, ha valakinek ilyen tapasztalata van, hiszen ha a gyerek kizáró tényező, akkor tét nélkül el lehet (és szerintem el is kell) mondani, hogy ez nagyon nem fair játék. A cégvezetők agyáig kell, hogy eljusson, hogy a gyerek az érték, nem pedig hátrány.. Lehet, hogy az a gyerek is ugyanannál a cégnél fog majd egyszer dolgozni, építeni a jövőt, kedvet kapva a szakmához, pályához a szülőtől...Meg nyugodtan vissza lehet kérdezni a HR-est, hogy neki van -e gyerek, vagy az itt dolgozóknak akkor egyáltalán nincs?
7. lovebird (válaszként erre: 4. - Szafaripók)
2013. okt. 16. 16:11
Igazából az a problámám, hogy nem szeretném annyira beleírni, hogy eladóként dolgoztam (bár közben tanultam is), akkoriban nagyon rosszul viseltem, hogy nem találtam diplomás állást. Félek, hogy ez most is rányomja a bélyegét az álláskeresésre. Valljuk be őszintén, hogy eladóként nem szereztem olyan tapasztalatokat, amelyek egy tanári vagy irodai álláshoz kellenének.Nagyon idegesít, ha arra gondolok, hogy ezért érdemes volt egyetemet, meg főiskolát végezni. Ha újra kezdhetném, inkább szakmát tanulnék. Na mindegy!Nem is bosszantom magam.
6. szafaripók (válaszként erre: 5. - Annie1130)
2013. okt. 16. 16:07

Én ebben egyetértek Veled.

Csak tudod a fene nagy őszinteséggel az ember nem tud fizetni a postán vagy a boltban. Az Államokban azért nem csak ez más, ott pl. nincs 3 éve az anyukának otthon maradni - ott már fél év után irány vissza a melóba, így nem merül fel a "hova teszem a gyereket, ha beteg 3 évesen" kérdés, mert már fél évesen gondoskodni kell a felügyeletéről.

Kínomban már én is mondtam interjún, hogy most sincs itt, nyilván meg tudom oldani. Az se hat meg egy hr-est se, hogy az ovi első évében (szeptembertől júliusig) összesen 3 napot hiányzott a gyerek - mert NEM HISZIK EL.

Az őszinteség nem tudom, miben változtat azon a hozzáálláson, hogy ha meghallja, hogy igen, van gyerek, és mondjuk 10 év alatti, egyetlen mozdulattal húzza át az önéletrajz első oldalát. És még csak nem is foglalkozik azzal, hogy ezzel addig várjon, míg "végeztünk"...

5. Annie1130 (válaszként erre: 1. - Lovebird)
2013. okt. 16. 16:01
Szerintem csak az igazat írd, a lelkesedésedet kihangsúlyozva. Nem baj, ha nincs nagy tapasztalatod adott szakmán belül, az őszinteséget egy magára valamit is adó cég többre értékeli, mint azt, ha esetleg nem valósat állít az ember és az első néhány napon kiderül, hogy mégsem vagy annyira tapasztalt. A munkáltatóknak a gyerek általában azért szokott akadály lenni, mert sok hiányzást jelenthet a munkahelyről, ha esetleg a gyerekek megbetegszenek. Ha van kire hagynod a gyerekeket, akkor az interjún erősítsd ezt meg. Erről a munkaválllalók is tehetnek szerintem, hogy a gyerek miatt más megítélés alá esik egy pályázat. Addig amíg 90% azt mondja, hogy nem írja bele a gyerekét (!) az önéletrajzába, és nem áll ki az ügy mellett, ne várjunk változást a munkaerőpiacon!Érdekes, hogy az Államokban egy szisszenés esik a bőrszínről, gyerek meglétéről, vallási hovatartozásról, azonnal milliós per kerül a diszkrimináló cég nyakába. Ők kiharcolták...Nem azt mondom, hogy perhegyeket kellene indítani, de úgy gondolom, ideje felvállalnia az embereknek, hogy igen, gyerekük van, és pont ugyanolyan hasznos munkaerők tudnak lenni, mint bárki más.
2013. okt. 16. 15:49

Én nem szoktam beleírni, hogy gyerekem van.

Múltkor épp egyeztettem egy interjúról, amikor a gyerek "beleszólt", na rögtön megváltozott a hr-es hozzáállása.. Nem is lett belőle semmi...

Amőgy meg ha látják, h az utolós munkahelyed óta eltelt 1-2-3-sok év, úgyis rákérdeznek, mi a helyzet...


Nem értem a problémád. A formai követleményt érted, ok, hát nagyon egyszerű: leírod a cég nevét, a pozíciót, amit betöltöttél, meg a tól-ig dátumot.

2013. okt. 16. 15:45
Köszi a hozzászólásokat, de igazából nem a formai követelményekkel van gondom, hanem azzal, hogy hogy írjam bele azt a pár évet amíg eladóként dolgoztam (mert nem tudom, hogy ennyi tapasztalattal egyálatlán behívnak-e állásinterjúra egy iskolába vagy egy céghez irodai munkára). Azt sem tudom, hogy hogyan írjam bele, hogy Gyes-en vagyok, gyerekeim vannak. Vagy ezt nem szokták beleírni?
2013. okt. 16. 15:17

Egy csomó mintaönéletrajzot találsz a neten!!

A lényeg: nem időrendben kell feltüntetni az életed, hanem "téma" szerint: azaz írd le a tapasztalataidat (munkahelyek), utána a tanulmányaidat, aztán jöhet az "egyéb"...

2013. okt. 16. 15:05

Arról van szó, hogy nem sokára lejár a Gyes, és munkát kell keresnem, és van néhány dolog, amit nem tudom, hogy kellene beleírni az önéletrajzomba.

Én tanár vagyok, de egyetem után sajnos csak 1 évig volt lehetőségem tanítani (Gyeden lévő tanárt helyettesítettem szerződéssel), utána Miskolcra költöztem a páromhoz, de ott nem találtam diplomás állást. Eladóként helyezkedtem el, és ez idő alatt szereztem levelezőn nyelvtanári diplomát. Ahogy lediplomáztam jött az első, majd a második gyerek.

Ezt az időszakot, nem is tudom, hogy tüntessem fel az önéletrajzomban. Sajnos tanárként nem sok tapasztalat van a hátam mögött, félek is az álláskereséstől. Sajnos Magyarországon nem nagyon kedveznek a munkát kereső kismamáknak. Ha gyereked az is hátrány, ha még előtte állsz az is.

Szóval ilyen félelmeim vannak. Jól esett kiírni magamból.

Ha valaki tud tanácsot adni, azt megköszönném.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook