Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki a Négercsók receptjét? fórum

Tudja valaki a Négercsók receptjét? (beszélgetős fórum)


2009. okt. 28. 08:55
Köszi, szerintem ezzel is megpróbálom, hátha szebb eredménye lesz :D
2009. okt. 27. 14:00

Én főzés nélküli mázat csináltam.

11 kanál porcukor

6 evőkanál forró víz

2 evőkanál kakaópor

1 evőkanál olaj

Ezeket össze keverni és rácsurgatni.

Nem olyan finom mint a főzős,de csokis

2009. okt. 27. 11:11

Sziaztok,

Én is megpróbűlkoztam tegnap a receptel. A hab az tökéletes lett, viszont ami nekem problémát okozot az a csoki rajta... Valahogy az nagyon nem sikerült. Arra nincs valami jó tippeket? Nagyno kezdő kiskukta vagyok :D

2009. okt. 26. 14:19

A tippet azért adtam,mert azt hittem ha hidegebb akkor gyorsan fel lehet verni mert a garázsba hideg volt a "klíma" már a végére.A lenti recept is így írta.

Nekem viszont van egy olyan receptem amit a kinderpinguhoz kell.Annál viszon a sűrített tejbe kell a zselatint mikrózva melegíteni és folyamatosan bele keverni a habba ahogy felverjük.

2009. okt. 26. 09:47

nem tudom...nekem teljesen kihűlt tanulva abból amit írtál:)megvártam teljesen...amikor a zselatint összekevertem a vízzel már akkor gyanús volt hogy kicsit sok a por, de úgy nem esett le...:(

majd karácsonyra megpróbálom újra:D most nem is kívánom már:D inkább a tejszínhabot:D

2009. okt. 25. 19:05
Szegény ne add fel,mert az íze az jó.Én is nagy zselatint tettem bele.Viszont nekem meleg volt a massza és hogy ne menjen kárba a garázsba a hidegbe kavartam kb fél óráig.Lehet ezért lett jó?
22. Papp Szilvia (válaszként erre: 21. - Delike)
2009. okt. 25. 19:00

hmhm, lehet kicsi kellett volna:(

én begurultamé s kidobtam:D főleg hogy a férjem segített és csak bosszantott hogy nevet hogy milyen lett:S:P

nem baj, majd évek múlva megpróbálom újra:D

21. delike (válaszként erre: 19. - Papp Szilvia)
2009. okt. 25. 17:44

Nekem is ugyanaz lett.


Szerintem az a baj, hogy kiscsomag zselatin kellett volna, én pedig 2 nagyot tettem bele...


De feltaláltam magam és ugyanúgy leöntöttem csokival, szórtam rá színes cukrokat és úgy ízlik.

20. Papp Szilvia (válaszként erre: 18. - Delike)
2009. okt. 25. 15:44
én is meglepődtem hogy nincs benne tojás:D
2009. okt. 25. 15:43

hát nekem nem sikerült.

megcsináltam mindent, és amikor kihűlt olyan masszív lett hogy hiába raktam bele a tejszínhabport utána, nem sikerült:(

mit ronthattam el?:(

18. delike
2009. okt. 25. 14:03

Épp most művelem, kíváncsi vagyok mi lesz belőle...


Mellesleg, a négercsók nem tojáshabból készül?!

17. Papp Szilvia (válaszként erre: 15. - Delike)
2009. okt. 25. 08:47
kis téglalapokat és négyzeteket vágtam belőle, egyszerűbb:D
2009. okt. 25. 08:47
elmaradt tegnap, ma fogom megcsinálni:) köszi a tippet:)
15. delike
2009. okt. 24. 22:37

Hogyan vágtátok ki az ostyalapot köralakúra?


Én holnap délelőtt tervezem megprbálkozni vele, de a zselatinnal sose voltunk jóban :D

2009. okt. 23. 22:07
Örülök, hogy sikerült. :-)
2009. okt. 23. 21:42

szerintem bőven elég a fél adag.

Kb 3 ostya lapnyi lett.Én habzsákba tettem és olyan 20-25 db lett.Viszont tanácsolom,hogy várd meg amíg tényleg kihűl a tejes és zselatinos massza,mert nekem egy kicsit langyos volt és a hidegbe kellett kimennem,hogy a hab felverődjön,de megérte!!!!Tényleg nagyon finom

2009. okt. 23. 20:40

én holnap állok neki délelőtt...mennyi lett a fél adag? én is csak annyit merek elsőre, de ha nem macerás lehet belevágok egy teljesbe csak a menyiséget nem tudom, ketten vagyunk, nem akarok sokat...

szerinted?

2009. okt. 21. 20:05
Megcsináltam! Isteni lett ,igaz nem mertem csak fél adagot és tettem még hozzá vérnarancs aromát.Nagyon ízlett mindenkinek a kicsi családból
2009. okt. 20. 13:45

köszönöm szépen!!!

meg is csinálom:)

2009. okt. 20. 09:30
Ki fogom próbálni én is
8. csutika100 (válaszként erre: 7. - Pné Veronika)
2009. okt. 20. 05:53
Köszi a receptet.
2009. okt. 19. 16:27

Megtaláltam...Szóval:


Házi négercsók

Hozzávalók:

Habja:

7 dl tej

40 dkg cukor

4 cs. zselatin

12 evőkanál víz

4 cs. tejszínhabpor


kész ostyalap


Máz:

10dkg tortabevonó csokoládé


Elkészítés:

A habhoz a tejet és a cukrot felforraljuk,majd hideg helyre tesszük hűlni. 12 kanál vízzel áztatjuk a zselatint, és a meleg tejes cukros "masszához" vegyítjük. Ha teljesen lehűlt hozzátesszük a tejszínhabport és habbá mixeljük. Az ostyalapból karikákat vágunk ki, rárakunk egy adag habot, majd miután megszilárdult, csokival bevonjuk. Hidegben dermesztjük.

2009. okt. 19. 16:25
Hát belegondolva: az alja ostyalap, a hab tojásfehérje, és a borítása csokoládé :)
2009. okt. 19. 16:15
Hua, ezt én is szivesen kipróbálnám!
4. csutika100 (válaszként erre: 2. - Pné Veronika)
2009. okt. 19. 16:01

Megköszönjük a receptet.

Ezt szívesen kipróbálom ha leirod a receptet.

2009. okt. 19. 15:47

Ha hiszitek, ha nem, pont tegnap este gondoltkodtam azon, hogy vajon hogyan készükhet ez a finomság :)))


engem is érdekelne nagyon a recept!!!

2. Pné Veronika (válaszként erre: 1. - Estelle)
2009. okt. 19. 15:46
:-) Nekem megvan, de még sosem csináltam meg. Mindjárt beírom...
2009. okt. 19. 15:45
az édességre gondoltam:))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook