Tud valaki egy igazán finom rizottot? (tudásbázis kérdés)
csirkemáj rizottó.
végy egy adag csirkemájat jól nézd át öblitsd le és ha nagyok vágd kissebb darabokra olajon futtass meg egy két kisfejhagymát és tedd bele a májat kavargasd mig a máj kinem fehéredik és akkor vedd le a tüzről fedd be és most a rizst készisd el amibe bele teszel egy csomag mirelit vegyeszöldséget . ha a rizsed meg puhult keverd hozzá a csirkemájat jól keverd össze de hagyd még össze érni az izeket. jó étvágyat. a rizottót el készitheted még csirke húsból is csak apró darabokra vágd előtte a húst de sertés húsból is elkészitheted majd mond meg te melyikből volt finomabb a rizottó.üdv feketeerzsi
Megtaláltam!
A Fővámtéren, a Vásárcsarnok alagsorában van egy csodabolt, ott mindenféle különleges, egzotikus dolgot lehet kapni. Csak fűszerből van egy egész falnyi, de komolyan!!!!
Priviben megírom a bolt nevét, de ide nem írhatom ki. :)
Hát,lehet hogy nevetséges,de nálam bevált,sőt! Imádja a család:
hozzávalók:
-maradék rizi-bizi
-maradék sült vagy főtthús kis sockákra vágva
-aprított petrezselyemzöld
-kb.1 dl tejszín
-reszelt sajt (én parmezánt és trapistát keverek össze)
Ha nagyobb mennyiséget készítek,a tejszínből is több kell.
Ezt az egészet összekeverem,jénai tálba teszem,megszórom a tetejét a sajtkeverékkel és beteszem a sütőbe vagy mikróba míg alaposan át nem melegszik,a sajt pedig ráolvad.
Így semmi nincs kidobva és jóízűen elfogy!
(tonhallal sem rossz!)
Imádom !Én igy készitem .
30dkg-.rízs
15dkg- cukkini megpárolva
10dkg-s.répa.
20dkg -friss fejtettbab
20dkg.-cukorborsó
10dkg-kukorica
1 szál poréhagyma
ezeket megpárolom
só ,diszitéshez én petrezselyemzöldet és paradicsomot használok. És erre a keverékre reszelem a sajtot.
Tök-rizottó
Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény, Lisztérzékenyeknek is
Kategória: Reform ételek
Hozzávalók:
• 30 dkg rizottónak való rizs (Arborio rizs)
• 50 dkg tökhús (Hokaidó tök)
• 1 szál póréhagyma
• 3 evőkanál ghi
• 0,5 l alaplé (zöldségleves kockából)
• 5 dkg reszelt növényi sajt
• 1 teáskanál currypor
• a díszítéshez kakukkfű
• TAMARI
borsfü
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst fóliába göngyöljük, és 125 fokos sütőben megpároljuk.
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál ghin megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk.
A keveréket felöntjük az alaplével, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék giht és a reszelt parmezánt, TAMARIval ízesítjük, borsfűvel fűszerezzük.
Tanácsok:
Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel és durvára reszelt sajtal.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy nem vega, májas rizottó:
30 dkg csirkemáj
kis fej vöröshagyma
kevés olaj
só
bors
őrölt piros paprika
majoránna
2 dl rizs
kevés olaj
tetszés szerint zöldségek aprítva, párolva (ha fagyasztott, akkor csak beleteszem)
esetleg kukorica
ételizesítő
petrezselyemzöld
Az apróra vágott vöröshagymát megpárolom az olajban, majd beleteszem a kisebb darabokra vágott csirkemájat és jól átpirítom. Nem kell sokáig, hogy a máj ne keményedjen meg. Fűszerezem és félreteszem.
A rizst kevés olajon fehéredésig pirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadom a többi hozzávalót, majd kis lángon melegítő sütőbe teszem. Kb. fél óra alatt elkészül, közben nem kell kevergetni, figyelgetni.
Ha kész, összekeverem a májjal.
Idénysalátával, savanyúsággal nagyon finom.
Egészségedre!
Ha még aktuális...
Név: Zöldséges vegan rizottó
Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény, Lisztérzékenyeknek is, Cukorbetegeknek is
Kategória: Vegetáriánus ételek
Hozzávalók: -2 dl rizottórizs, barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs
-2 dl zöldborsó / brokkoli / karfiol
-1-2 db sárgarépa / paszternák / feketegyökér / csicsóka
-0,5 mk kakukkfű/rozmaring
-0,5 mk oregánó
-0,5 mk bazsalikom
-1 ek hidegen sajtolt olaj
- TAMARI
- borsfű
Elkészítés: 2x mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászórjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát. Fedő alatt pároljuk még 5 percig.
Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal.
Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindig más különleges rizottót kapunk.
Rizottónkat feldobhatjuk sült tofúval, szejtánnal, keverhetünk bele cukkinit megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal.
Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly).
A képzeletünk szabhat csak határt.
Tanácsok: Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes előtte előpárolni.
A rizottót mindig frissen tálaljuk, fogyasszuk.
Elkészítési idő: 45 perc
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Hogy készül az igazán finom kovászos uborka?
- Pörköltszakértők segítségét kérem, van-e valami titka, hogy igazán finom legyen?
- Tényleg úgy lesz igazán finom a halászlé, ha lófejet is főzünk bele?
- Mitől lesz igazán finom a pizzatészta ha otthon készítem?
- Tud valaki igazán finom almáspite receptet?