Trüffelgolyó recept


Elkészítési idő 30 perc

A Trüffelgolyó hozzávalói:
100 g min. 60 %-os étcsokoládé
100 g tejszín (min. 30 %-os zsírtartalmú, állati eredetű)
15 g vodka
csipet só
hempergetéshez mandula, kakaópor


A Trüffelgolyó elkészítési módja:
A tejszínt tegyük fel sóval melegíteni egy kis füles edényben. Forráspont előtt húzzuk le a tűzről. adjuk hozzá a vodkát, és már önthetjük is rá a kimért csokoládéra. Addig keverjük, míg csodaszép, fényes, homogén krémet nem kapunk. Tegyük be a hűtőbe 1 órára. Ha lehűlt, vegyük ki és vizes kézzel formáljunk gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat hempergessük meg egy tál pirított, durvára tört mandulában, cukrozatlan kakaóporban, de a mák is nagyon izgalmas ízt adhat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A trüffelgolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook