Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Trópusi gyümölcstorta recept

Trópusi gyümölcstorta recept

A Trópusi gyümölcstorta hozzávalói:
A tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál kristálycukor,
3 csapott evőkanál liszt,
1 csapott evőkanál kakaó,
Fél mokkáskanál sütőpor.

A krémhez:
2 kis doboz trópusi gyümölcsmix kompót (vagy amilyet szeretsz),
2 dl tej,
2 tojássárgája,
1 csomag tejszínízű pudingpor,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejszín,
1 teáskanál zselatin,
1 dl kókuszreszelék.


A Trópusi gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájukat a cukorral kikeverjük, a lisztet a sütőporral és a kakaóval elvegyítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Habverővel összedolgozzuk a felvert tojásfehérjét a cukros sárgájával, majd fakanállal kevergetve beleszórjuk a kakaós, sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Lehúzzuk a papírt, és hagyjuk kihűlni. A pudingport a tojássárgákkal, a cukorral és a tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótaalapot tortaformába tesszük. A kihűlt pudinghoz tejszínhabot keverünk, beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a leszűrt gyümölcsöket. Végül kevés kompótlében megolvasztjuk a zselatint, és belekeverjük. Ráöntjük a torta tetejére és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A trópusi gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook