Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Triplasajtos cukkinis csirkemell recept

Triplasajtos cukkinis csirkemell recept

A Triplasajtos cukkinis csirkemell hozzávalói:
2 szelet csirkemellfilé
2 db sonkás háromszög sajt
1 csomag mozzarella gomolya
2 ek reszelt trappista sajt
3 nagy szelet gépsonka
1 kis salátacukkini fele
1 mk szárított kapor
3-4 bazsalikomlevél
3-4 szál petrezselyem
4-5 koktél paradicsom
3 ek olívaolaj
1 ek tönkölybúza liszt
grill fűszersó
só ízlés szerint


A Triplasajtos cukkinis csirkemell elkészítési módja:
A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük. Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek), majd 10-15 percig pihentetjük. Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval és belekeverjük a kaprot. A csirkemellet lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc). Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött húsokat. A háromszög sajtot elosztjuk 3 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit és ráhajtjuk a sonka szeletet. A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktél paradicsomot, reszelt trappista sajtot és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. Tálaláskor bazsalikom levéllel, petrezselyemmel, paradicsommal díszítjük és rizzsel kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A triplasajtos cukkinis csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook