Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Toszkán kenyérsaláta másként recept

Toszkán kenyérsaláta másként recept

A Toszkán kenyérsaláta másként hozzávalói:
1 gerezd fokhagyma
kb negyed kiló szikkadt kenyér
3-4 apróra vágott paradicsom
1 kígyóuborka, szeletelve
1 vöröshagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
egy nagy marék friss bazsalikom, aprítva
3-4 szál friss kakukkfű, aprítva
másfél dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet


A Toszkán kenyérsaláta másként elkészítési módja:
Az első gerezd fokhagymával kenjük ki a salátástál oldalát. Csipkedjük a kenyeret falatnyi darabokra. Az előkészített tálba tegyünk bele minden hozzávalót és forgassuk össze. Az olajból és az ecetből készítsünk öntetet, locsoljuk a salátára, ismét keverjük át és tálalhatjuk is.

A szikkadt, harmadnapos kenyér az ideális hozzá, ha túl friss a kenyerünk, pirítsuk meg a recepthez.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A toszkán kenyérsaláta másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook