Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Toszkán bableves recept

Toszkán bableves recept

A Toszkán bableves hozzávalói:
1 fej hagyma,
1 piros és 1 zöld paprika,
1 doboz fehér bab (40 dkg),
1/2 evőkanál olivaolaj,
1/2 csilipaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
1 liter zöldségleves,
só,
frissen őrölt bors,
1 kis csomó bazsalikom,
reszelt parmezán.


A Toszkán bableves elkészítési módja:
A hagymát finomra vágom és az olajon üvegesre párolom.
A paprikákat megtisztítom, kicsumázom, megmosom, apróra vágom, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobom és tovább párolom.
A babot leszűröm, a fokhagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom.
Mindkettőt hozzáadom a hagymás paprikához.
A paradicsomot megmosom, apróra vágom, pürésítem és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadom.
A levest felforralom, sózom, borsozom és 10-15 percig főzöm.
Apróra vágom és hozzáadom a bazsalikomot (néhányat félreteszek a díszítéshez).
Parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítem.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. máj. 30. 15:50
A toszkán bableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook