Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Törvényes az abortusz a 9. hónapban is fórum

Törvényes az abortusz a 9. hónapban is (beszélgetés)

1 2
41. csemár (válaszként erre: 40. - Csitt)
aug. 14. 11:37
Szeretném elhinni, hogy igazad van.
40. Csitt (válaszként erre: 39. - Csemár)
aug. 14. 11:32
De ilyen nem létezik.
39. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 11:21

Mit szólok hozzá?

Abszurdum. (Az ilyesminek nem "abortusz" a pontos neve, hanem csecsemőgyilkosság.)

38. New(l)
aug. 14. 09:20

Ittál volna inkább egy jó hideg fröccsöt...

(gyógyszerrel azért ne😅)

aug. 14. 09:14

"Mellesleg ez a hír nem okozott nálad enyhe gyomorremegést? Enyhe hányingert?"

Nem tőlem kérdezted, de nálam semmit nem okozott, nem idéztél konkrét törvényt.

Kíváncsiságból megnéztem a törvényt az adatokat , be is másoltam már, hogy az USA-ban a 21. hét utáni terhesség megszakítások száma 1.1 %. Lehet abból 99.9 % 21 hetes beteg magzat. Ezt én mondom, nem tény...de akár az is lehet.

Engem jobban megérint, hogy az orosz-ukrán háborúban a legfrissebb, általam talált ENSZ-adat 2026. június 30-ig szól. "Az ENSZ Emberi Jogi Megfigyelő Missziója szerint Ukrajnában 2022. február 24. óta: 803 gyermeket öltek meg, legalább 2960 gyermek sérült meg.

A Gázai övezet különösen tragikus eset. Az UNICEF 2024 végén már több mint 14 500 palesztin gyermek haláláról számolt be Gázában 2023. október 7. óta, és azóta a jelentett szám tovább emelkedett.

Szudánban 2023 óta pusztító polgárháború zajlik, és a gyermekek helyzete rendkívül súlyos. Már 2022–2023 között 1913 gyermek ellen 2168 súlyos jogsértést tudott az ENSZ ellenőrizni: ezek közül 1525 volt kb. halálos.

És akkor még nem beszéltünk azokról a gyermekekről, akik éhenhalnak. Évente több mint 100 000 gyermek hal meg közvetlenül súlyos alultápláltság miatt, a világon.

Ezektől az adatoktól jobban görcsbe rándul a gyomrom.

36. hottie (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 20:16

Szerintem ebben a formában, ami itt kialakult, nem érdemes erről a nagyon érzékeny témáról beszélgetni, ráadásul úgy, hogy téged ennyire felzaklat.

Általában pedig: végtelenül szakmaiatlan, félinformációkra épül, ezért sem érdemes.

35. mimy63 (válaszként erre: 29. - K.R.SZ.T.N)
aug. 13. 19:50

Én meg úgy gondolom, hogy az értelmes és jó érzésű emberek azt gondolják, hogy a megtermékenyített petesejt egy LEHETŐSÉG arra, hogy talán majd élet lesz belőle, de még nem az, "csak" lehetőség.

Azt a meglátást pedig eléggé elrugaszkodottnak gondolom, hogy egy abortuszt egy kalap alá veszünk egy már meglévő, élő ember halálával.

aug. 13. 19:10
Szerintem vegyél egy nagy levegőt, menj ki sétálni, most úgysincs akkora hőség, odakint nem bánthatnak az interneten olvasott hírek.
33. Channa* (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 18:55

Nem, szerintem nem.

Honnan veszed, hogy örömmámorban úsztak?

Miért gondolod, hogy ilyen világ felé haladunk?

Szerintem, sokkal nagyobb üzlet egy élő baba, egy orvosnak, mert biztos, hogy lenne rá "vevője", de egy baba meggyilkolásáért nem hiszem, hogy bárki fizetne.

És, mint mondtam, aki ilyet csinál az nem orvos, hanem hóhér.

Nem tudom elhinni, hogy bármelyik nő ilyet kérjen, és az sem, hogy orvosok hada fog ilyet csinálni.

Egy-egy talán igen, de ő sem gyilkolni fog, hanem kereskedni a babával.

Ha viszont, csak tényszerűen olvasom a mostani leírásodat, akkor azt gondolom, hogy valami baj van veled, hogy ennyire nem is tudom minek látod a világot.

Valami mással foglald el magad. Járj tornázni, stb., hogy tudd vezetni a feszültséget, és próbálj meg kicsit pozitívabban hozzá állni az élethez.

32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Channa*)
aug. 13. 18:05

Mi lenne a célom?! Mi más, mint a nők világforradalmának és az elnyomó férfiuralom elleni harcnak az elindítása a Hoxán!

Amúgy ott van a cím mellett, hogy beszélgetés. Nem értem mire asszociálsz, mi lehet más a cél?

Mellesleg ez a hír nem okozott nálad enyhe gyomorremegést? Enyhe hányingert? Hogy olyan világ lesz, ahol egy alkesz doki ezentúl a pénzért leabortálhatja a gyereket bármikor a terhesség folyamán? Erről törvény születik és az abortusz lobbi egyre nagyobb sebességre kapcsol? Hogy a torvény aláírásakor valósággal örömmámorban úsznak, tapsikolnak, valósággal őrjöngenek ezek az emberek? Nem érdekel, hogy milyen világ felé haladunk?

Ez a történet nem érdemel szerinted egy fórumot itt a Hoxán?!

31. Csitt
aug. 13. 17:10
Rohadtul nem úgy kell elképzelni, hogy besétál Jessica Connor 38 hetes terhesen, hogy ő nem akarja tovább a terhességet es abortuszt hajtanak rajta végre. Ilyenkor a cél az, hogy megszűnjön a terhesség, vagyis szülést indítanak, a baba meg a rendszerbe kerül. Ha élettel összeegyeztethetetlen a baba állapota, akkor feticidet adnak szülés előtt, ami megakadályozza az élve születést. De egészséges terhességnél ilyet nem alkalmaznak.
30. Channa* (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 16:30

Jó, akkor még is csak, megint! az abortusz a téma és nem az, hogy van ahol a szülésig engedi a jogszabály.

Ahogy Mimmy63 írta, egy bizonyos időtől már nem nevezhetjük abortusznak ezt a beavatkozást. Erre utaltam én is az elején. Szülés, majd gyilkosság, ha valahol alkalmazzák.

Tehát? Mi a célja a fórumodnak?

29. K.R.SZ.T.N (válaszként erre: 26. - Mimy63)
aug. 13. 15:45

Az értelmes és jóérzésű emberek már nagyon régóta úgy gondolják, hogy a megtermékenyüléstől kell embernek tekinteni a megszületendőt.

Ennek az a logikája, hogy a fizikai állagú anyagok (petesejt, ondósejt) a megtermékenyülés előtt élettelen anyagok. A megtermékenyüléssel már élő embriónak tekintendők. Tehát önálló életet kezdenek élni, anyai segítséggel.

28. 090716
aug. 13. 15:34
Szerintem a 9. hónapban már nem lehet így fogalmazni, eleve nem nevezném abortusznak, hiszen már akkora a baba, hogy meg kell szülni. Ergo, élve születik egy kis emberke. Aki jó esetben fejlett. Innentől gyilkosság inkább, vagy örökbeadás.
27. mimy63 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 15:04
Az alap hsz-hez pedig annyit, hogy jó lenne paragrafust látni a törvényről, mert addig ez a "hiszem-nem hiszem" kategória. De sok szakmaiságot nem feltételezek fel egy olyan sajtó termékkel kapcsolatban, ahol az újságíró szerint a 9. hónapban létezik abortusz. 25. hét felett már nincs embrió, nincs abortusz, hanem szülés van.
26. mimy63 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 15:01
Szóval újra és újra el kell magyarázni, hogy mikortól ember az ember? Nagyon egyszerű a megoldás: onnantól ember, ahonnan önállóan tud élni. Nos, lehet újraszámolni ezek mentén a halálozási statisztikát.
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Channa*)
aug. 13. 14:23

A törvények olyanok, hogy azt megbeszélhetik az emberek és nem csak egy-két nagyhangú véleménye játszik. Esetünkben is így van. Lehet a te véleményed bármilyen, bizony lehet a véleményednek vannak ellenzői is. Jelenleg ennek itt hangot is lehet adni. Viseld ezt türelemmel, ha szelíden kérhetlek!

"Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint évente 40-50 millió abortuszt hajtanak végre. Összehasonlítva más elhalálozási okokkal, a WHO legfrissebb adatai alapján az elmúlt időszakban évente körülbelül 18 millióan haltak meg szív- és érrendszeri betegségekben, közel 10 millióan rákban, több mint 8 millióan dohányzás, és közel 800 ezren HIV-fertőzés miatt. Tehát 2,5-szer annyian vesztették életüket terhességmegszakítás következtében, mint a vezető haláloknak számító szív- és érrendszeri betegségekben." - írja az újság. Ez nem egy - "csak én értek hozzá, másnak pofa be"- téma, meg "ekézik a nőket már megint!" téma. Ez egy sokkal komolyabb dolog.

24. Channa* (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 13:31

A 9. hónapban, már nem csak gyereknek nevezhető, hanem az is.

És de! Biztos vagyok benne, hogy a nőket akarod ekézni.

Az első hozzászólásodban is kitértél erre: "anyának nem nevezhető valaki úgy óhajtja."

Tehát, azt gondolom, hogy állj le.

Semmi közöd a nőkhöz.

Ha férfi vagy, akkor fogalmad sincs semmiről.

Ha nő vagy, akkor foglalkozz magaddal és majd akkor nyilatkozz, ha van gyereked, átestél abortuszon, beteg a gyereked, meghalt a gyereked, stb.

Addig viszont szállj le mindenkiről. Ez mindenkinek a magánügye és attól, hogy pl. az anyám elvetett egy gyereket, azaz abortusza volt, még anya volt, amíg élt. 3 gyereket nevelt fel, és biztos nem csak úgy, a te bosszantásodra választotta 3 gyerek után az abortuszt.

Érted!?

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Channa*)
aug. 13. 13:15

A legkevésbé sem az abortuszra kényszeredett nőket kritizálom. Inkább azt a beteg gondolatot kértem véleményezésre, hogy egy akár elborult agyú doki szakvéleményére támaszkodva a 9. hónapban abortálni lehet egy gyereknek nevezhető magzatot.

Mindehhez a törvény kibocsátásakor a támogató közösség tapsol és éljenez.

22. Csitt
aug. 13. 13:10
Oké állj már le.
21. 80ASIQ
aug. 13. 13:03
Olyat hallottam, hogy Kínában.
20. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 11:30

Elmondanád, hogy mi a célod a fórummal?

Mintha lett volna mostanság valami abortuszos téma, ahol szintén csúnya jelzőkkel illetett egy anonim felhasználó olyan nőket, akiknek abortusza volt?

Itt is ekézni akarjuk őket?

aug. 13. 09:46

"Cristiano Ronaldo, Andrea Bocelli, Steve Jobs. Tudja valaki, mi bennük a közös? Mindhárom hírességnek az élete forgott kockán, mielőtt megszülettek. Szegénység, környezeti nyomás, rossz orvosi diagnózis próbálta az édesanyákat abba az irányba terelni, hogy elvetessék őket."

[link]

aug. 13. 09:31

H.5595 valóban hatályba lépett 2026 augusztusában, tehát ez már aktuális massachusettsi jog.

A korábbi szabályozás szerint 24 hét után csak meghatározott körülmények között lehetett abortuszt végezni, például ha: az anya életének megőrzéséhez szükséges volt, az anya fizikai vagy mentális egészségének megőrzéséhez szükséges volt, súlyos, halálos magzati rendellenesség állt fenn,vagy olyan magzati diagnózis volt, amely szerint a magzat nem tudna életben maradni a méhen kívül.

Az új törvény ezeket a konkrét feltételeket lényegében kivette, és helyettük ezt a szabályt tette: az abortuszt az orvos "a saját szakmai megítélése alapján" végezheti el.

A cikk, mint általában a nem hivatalos cikkek tovább szőtte a gondolatait, amikor ezt így fogalmazza:

"a healthy unborn baby up until the moment of birth"

vagyis hogy egy egészséges baba akár közvetlenül a születés előtt is abortálható lenne bármilyen okból.

Ezt már nem bizonyítja önmagában a törvény szövege.

Mert a törvény azt mondja, hogy az orvos szakmai megítélése alapján végezheti el az abortuszt. Ez nagyon széles mérlegelési lehetőség, de nem ugyanaz a jogi szöveg, mint az, hogy "bármilyen okból, egészen a szülésig, egészséges magzat esetében kérésre kötelezően engedélyezett az abortusz".

Tehát a te utolsó idézeted újságírói túlzás.

Na, már így is sokat feccöltem ebbe a fórumba. Mindenki azt lát bele, amit akar, én nem szoktam előre farkast kiáltani.

aug. 13. 09:25

"The law is intended to ensure that patients facing devastating fetal diagnoses, serious pregnancy complications or other complex medical circumstances can receive timely care without unnecessary legal uncertainty.

Patients affected by this are often experiencing deeply wanted pregnancies that have suddenly become medically complex. They are families who have prepared to welcome a child only to receive heartbreaking news that their pregnancy is no longer viable or that continuing the pregnancy would pose serious medical risks. Under prior law, some Massachusetts patients were forced to leave the state to receive care, separating them from their doctors, support systems and loved ones while navigating one of the most painful experiences imaginable."

[link]

Ez olyanoknak van, ahol később derül ki, hogy valami gond van pl. a magzattal vagy az anyával, nem csak besétálsz és kéred hogy végezzék el.

Pár éve láttam egy pár hónapos baba szüleinek social media oldalát, a születése óta több szívműtétje volt, mert a 3. trimeszterben derült ki, hogy nem fejlődött ki a szíve, és nem is lehetett tudni, meddig él még a műtétek ellenére. Az egész addigi életét a kórházban töltötte, a szüleik pedig minden napjukat úgy élték, hogy a babának lehet ez az utolsó. A baba szenvedésétől eltekintve is (már ha el lehet), a szülőknek is megterhelőbb ez mentálisan, mert nem tudnak elkezdeni gyászolni, pedig tudják, hogy egész biztosan az jön. Ha meg testvérek is vannak, akkor végképp... Ez nem emberhez méltó élet, az ilyenekre találták ki a törvényt.

aug. 13. 09:17
Aki itt Istent játszik, az nem én vagyok, a tízmilliomodik senki Magyarországról!
15. Channa* (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 13. 09:09

Értem én, hogy elolvastad ezt a cikket, de azt is láthatod, hogy azért vannak benne bőven elírások, így azt gondolom, hogy aki írta a cikket, bőven el is olvashatott bármit.

Nem tudom, hogy hol lehet elolvasni, magát a jogszabályt, illetve azt, hogy miről szavaztak.

A cikk szerint a szülés utolsó pillanatáig abortusznak nevezik, pedig ez már szülés. Nem tudom elhinni, hogy létezik olyan orvos, aki megölne egy egészséges babát, és még beteget se. Igen, kiemelik az anyából, de ezután senki nem fogja megölni. Továbbra is azt gondolom, hogy ezek a babák tovább élnek, csak nem az édesanyánál.

Az abortusz, tulajdonképpen kaparás, amit egy ekkorra babával már nem lehet megtenni, így vagy meg kell ölni a babát az anya méhébe és úgy kivenni, vagy ki kell venni és utána megölni.

Tényleg van aki eltudja képezni, hogy létezik olyan orvos, aki a praktizálás mellett bevállal egy hóhér állást is?

Ez már felérne a Tajgetosz-al.

aug. 13. 08:51

"Az eddig érvényes törvény az abortusz elvégzését a terhesség 24. hetéig tette lehetővé, ezen az időponton túl arra abban az esetben volt lehetőség, amennyiben a terhesség a várandós nő életét veszélyeztette, illetve amennyiben az orvosi szakvélemény szerint a magzat esetében csekély volt annak valószínűsége, hogy az anyaméhen kívül is képes az életben maradásra.

A mostani szabályozás eltávolítja ezeket a korlátokat és az abortusz felőli döntést külön indoklás szükségessége nélkül a várandós nő kezébe teszi, gyakorlatilag minden feltétel nélkül."

[link]

13. globus (válaszként erre: 12. - Kedvesenfanyar)
aug. 13. 08:50

El tudom képzelni, hogy szenzációhajhász cikk írhatott ilyent. Kimaradt egy szócska, az "akár", ami fejben lefuttatott teoretikus feltételezés. Érthetőbben fogalmazva: "ha nincs időkorlát, akár..."

Újabb bizonyíték arra, hogy amit neten olvasunk, nem biztos, hogy igaz.

aug. 13. 08:35

Azt, hogy olvass utána jobban, ha már előtted a világháló!!!!!

És ne játszd el Istent, hogy ki az aki anyának sem nevezhető.

A 36–40. terhességi héten egy terhesség megszakítása orvosi értelemben általában már nem "abortusz".

Ha egy 36–40 hetes terhes nőnél súlyos probléma miatt be kell fejezni a terhességet, akkor az orvosi megoldás rendszerint:szülésindítás vagy császármetszés, és nem egy olyan eljárás, amelynek célja egy életképes magzat halála.

Ha valaki azt mondja:

"Az USA-ban a nő a 9. hónapban is kérhet abortuszt, és az orvos megölheti az egészséges, megszületés előtt álló babát", akkor ezt nem támasztják alá a neten általam talált amerikai adatok.

Az viszont igaz, hogy néhány amerikai államban nincs a törvényben konkrét, hetekben meghatározott abortuszkorlát. Én kilenc ilyen államot találtam. Ez jogilag fontos tény, de nem ugyanaz, mint az, hogy 36–40 hetes egészséges terhességeket ténylegesen ilyen módon szakítanak meg.

És még egy érdekes dolog: a CDC (Amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) által gyűjtött adatok szerint 2022-ben összesen 1,1% volt a 21. héten vagy később végzett abortuszok aránya – tehát már a 21. hét feletti kategória is nagyon kis részét képezi az összes abortusznak.

Tessék ess neki újból az USA statisztikáknak, hogy megnyugtasd magad, lehetőleg ostobaságokat ne terjessz!!!!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook