Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortához külső bevonó receptet tudnátok írni? fórum

Tortához külső bevonó receptet tudnátok írni? (tudásbázis kérdés)


16. 38800a5315 (válaszként erre: 15. - A0c1361e44)
2013. febr. 24. 14:43

Jaaaaaj ne is mond a cukrászdai tortáááát.

oroszkrém a kedvencem...meg még sok más :)

15. a0c1361e44 (válaszként erre: 14. - 38800a5315)
2013. febr. 24. 14:37

Igen, pontosan ez a csak hát..., én az olyan tortát szeretem, amilyet a cukrászdában veszünk, és hát valljuk be, a pudingos tortának köze sincs ahhoz.

De pl. a méteres kalács főleg pudinggal jó, bár ezt el tudom képzelni valami finom tortakrémmel is:))))



Sosem veszek kész porokat, mert nem ízlenek. Inkább kicsit munkásabb legyen, de ne puding pl.


Persze ettől még finom, ha valaki szereti, illetve ha valaki így csinálja:)

14. 38800a5315 (válaszként erre: 13. - A0c1361e44)
2013. febr. 24. 14:30
ha Gála pudingból készíted az isteni....nem olyan,mint mikor normális arányokkal készíted.Nagyon finom csak hát.....
2013. febr. 24. 14:29

Én nem szeretem a pudingos tortautánzatokat...

A puding az puding és nem tortakrém. Szerintem. Azzal nem lehet pótolni szerintem az igazi tortakrémet és bevonatot sem.

2013. febr. 24. 13:13

Marika ,Katica csak csokisban van és hát mást is szeretnék már...

Pudingot te,hogy használod a bevonáshoz?


köszönöm a hozzászólásodat

2013. febr. 24. 12:58
Esetleg amit a boltokban kapni pl. Marika, Katica tortabevonók? vagy én még pudingot is használok bevonáshoz.
10. 38800a5315 (válaszként erre: 9. - A0c1361e44)
2013. febr. 24. 12:39

Idáig még nem jutottam el,hogy habot keverjek hozzá de teljesen igazad van az könnyít rajta sokat.Azt gondolom,hogy a súlya lehet a baj ennél a poros krémnél.

mennyi jó tanácsokat kapok tőled.Köszönöm szépen a segítséged.

9. a0c1361e44 (válaszként erre: 8. - 38800a5315)
2013. febr. 24. 12:32

Kész krémporok?

Azokat nem szeretem:)


Esetleg próbáld ki, hogy veszel habtejszínt, amit felvesz és azt még hozzáteszed a krémhez, ami lágyabb és könnyebb lesz. Könnyű vele dolgozni és nem csorog le a torta oldalán.

Ezt a krémet jól lehet kenni és jól lehet vele díszíteni is.

8. 38800a5315 (válaszként erre: 6. - A0c1361e44)
2013. febr. 24. 12:28
Krémek általában vajasak voltak..utolsónak a főzés nélkülit probáltam ki.2 csomag por és 1 adag tej hozzá turmixolba és hát eléggé kemény merev lesz,ízre viszont nagyon jó.
7. 38800a5315 (válaszként erre: 5. - *Mustármag*)
2013. febr. 24. 12:27
okés
2013. febr. 24. 12:24

Biztos a krémed nem az igazi.

Hogy csinálod a krémet?


Az én krémem állaga olyan, hogy nem csúszik le a torta oldalán, mert tejszínhabot is teszek bele. Ez nem csak az állagát, de a tartását is javítja.

5. *Mustármag* (válaszként erre: 3. - *Mustármag*)
2013. febr. 24. 12:24

Jaj, dehogy ezt:S Bocsi!:)


Hanem ezt csináltam meg:

[link]

2013. febr. 24. 12:20
Nagyszépen köszönöm kifogom próbálni mindenképp.
2013. febr. 24. 12:19

Én ezt a fondantot használtam már többször is:


Pillecukor fondant:


1 kis zacskó pillecukor (marshmallow)-90 g

kb 25-30 dkg puffasztott rizs

1 ek étolaj

1 tk víz


A tálat-amit majd az olvasztáshoz használok-alaposan kivajazom, majd a pillecukrot a mikróban megolvasztom (alacsony hőfokon, sokszor megkevergetve) Ha felolvadt, akkor hozzáöntöm az olajat és a vizet, majd a rizst is. Alalaposan összekeverem és egy szintén kivajazott tepsibe öntöm, lenyomkodom (tömörítem), majd egy kis időre félreteszem, hogy dermedjen.

Ezek után tetszés szerint szabható, vágható. Én

2. rtunde22 (válaszként erre: 1. - 38800a5315)
2013. febr. 24. 12:18
Javaslom Andi konyhája oldalt rengeteg klassz receptje van !
2013. febr. 24. 12:16

Szeretném a segítségeteket kérni.

Rengeteg tortabevonót használtam már és egyik sem tökéletes,mindet házilag készítettem és próbáltam ki.

Fondant,krémes....de sajnos az állaguk nem jó.Fonadantot többféleképp próbáltam de hát nem tudom formázni...krémessel meg az a bajom,hogy leesik róla az oladán lecsúszik,mint ha nehéz lenne.

Aki tud nekem ebben segíteni azt meg köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook