Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Török joghurtleves recept

Török joghurtleves recept

A Török joghurtleves hozzávalói:
8 dl joghurt,
12 dkg uborka,
1 csomó kapor,
25-30 borsmentalevél,
só,
késhegynyi bors,
3 gerezd fokhagyma.


A Török joghurtleves elkészítési módja:
Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom. Jégbe hűtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem. A kapor és a menta teszi igazán űdítővé és a hűsnél is hűsebbé ezt a zöldfűszeres joghurtlevest.

A hozzá szükséges borsmentát érdemes cserépben nevelni az erkélyen, hiszen ennek a leveleit sok étel és ital díszítésére használhatjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A török joghurtleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook