Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Török feta sajtos-kapros pogácsa recept

Török feta sajtos-kapros pogácsa recept

A Török feta sajtos-kapros pogácsa hozzávalói:
2,5 dl török vagy görög joghurt
1 dl olívaolaj
1 dl olvasztott vaj
1 egész tojás
1 tojássárgája
35 dkg liszt
1 tk só
2 tk sütőpor
20 dkg feta sajt
egy csokor kapor
pár szem fekete olívabogyó

Tetejére:

fekete szezámmag
kömény
őrölt pirospaprika

/Ha nem kapunk görög joghurtot, a hazai tejfölünk is megteszi helyette./


A Török feta sajtos-kapros pogácsa elkészítési módja:
1.Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, az 1 egész tojást, a sót, és morzsoljuk bele a feta sajtot. 2.A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsuk fel, és szórjuk a többi alapanyaghoz. Öntsük hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, és alaposan gyúrjuk össsze a masszát. 3.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra. Eredetileg félhold alakúra kéne szúrni, de használjuk a megszokott pogácsaszaggatót. 4.Tetejüket kenjük meg a tojássárgájával, és szórjuk meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával. 5.Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

sütési hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A török feta sajtos-kapros pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook