Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tőrbe csalt idő fórum

Tőrbe csalt idő (beszélgetős fórum)


2017. márc. 12. 04:51

Az a jobbik eset, ha észreveszed magadon, hogy elmúlt az idő.

A rosszabbik eset az, ha a környezeted "gyömöszöl bele" az öregségbe azzal, hogy lépten-nyomon "félretol".

Védekezni, persze, lehet, csak legyen erőd hozzá!

2017. márc. 11. 17:12
genetika,ez az egyetlen amivel nem lehet harcolni a halál lehetsz fitt hetente járhat valaki plasztikáztatni magát minden jót meg adhat a testének ha egyszer elöregszik az a bizonyos ketyegő onnantól nincs mit tenni...
6. ad96793c81 (válaszként erre: 5. - Kovrisz)
2009. aug. 10. 17:21
Harmónia. Igazad van, és a génekkel kapcsolatban is. De ez utóbbi csak az alap, az, hogy mit teszel hozzá, rajtad múlik. Egyébként szerintem régebben mentálisabban sokkal egészségesebbek voltak az emberek, tudták hol a helyük az életben, a vágyaikat is ésszerű keretek közé szorították. Így nem keseredtek meg időnek előtte. Most mindenhonnan üvöltik felénk, hogy "valósítsd meg önamagd", de sokan azt sem tudják, hogy valójában kicsodák és mit szeretnének elérni. Hiányzik az önismeret, és a cél. Enélkül meg csak sodorja az embert a sors ide-oda... Már akkor kiégnek, amikor még bátran élvezhetnék az életet. A belső üresség, keserűség pedig a külsőn is meglátszik. Az aranyos újságárus nénim mondta egyszer, hogy ezért kedvel, mert mindig felfelé kunkorodik a szám sarka, olyan, mintha állandóan mosolyognék. Ettől meg neki állandóan jókedve lesz:) Azóta igyekszem még többet, még több emberre mosolyogni, jót tesz a léleknek...
2009. aug. 10. 17:10
Szerintem a genetikának nagyon nagy szerepe van. Persze rajtunk is sok múlik, de ez az alap, amit örököltünk. Olyan emberek megélték a 100 éves kort, akiknek háborút, szenvedést, éhezést kellett átélniük. Pedig ez nem lehetett túl egészséges. A fiatalos kinézet nem jelent semmit. Ezt már pénzért meg lehet oldani. Belül kellene fiatalnak megmaradni, meg kellene találni magunkban a harmóniát, és a célt. Ez a legnehezebb.
2009. aug. 10. 16:25

Talán a lelki dolgokon múlik. Ha belül fiatal maradsz, az hosszú ideig a külsődre is hatással lesz. Ismerek 20 év körüli emberkét, aki dupla annyinak néz ki, és valóan fiatal negyvenest, aki simán letagadhat 15 évet. Sokszor mondják, hogy pénzkérdés, ki mennyire gyorsan öregszik, de ezzel nem tudok teljes mértékben egyetérteni. Nemrégiben nézegettem Rubint Réka fotóit, fiatal test és hihetetlenül öreg szem... A kettő együtt nyomasztó volt... Ő a testéből él, nap mint nap azt ápolja, tartja karban, pénze és lehetősége is megvan rá, de belül halottnak tűnik.

Szerintem a kíváncsiság, az új dolgok iránti fogékonyság tartja fiatalon az embert. Mindig új kihívások, célok kellenek. Abban a pillanatban, amikor azt mondja, hogy "megvan minden, amit akartam" elkezd öregedni az ember.

3. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 2. - Eddit)
2009. aug. 10. 14:58
Ma az autószervízben olvastam egy autósújságot, abban boncolgattak hasonló témát.:)
2. eddit (válaszként erre: 1. - 95a0f7ade3)
2009. aug. 10. 14:46
Már megint elképesztő témával rukkoltál elő...honnan ez a sok jó ötlet?:)
2009. aug. 10. 14:44

Leonardo da Vinci röviddel halála előtt ezt írta: "Három kérdésre nem tudtam válaszolni életemben. Az egyik: miért kék az ég, a másik: miért hasonlítanak az utódok az őseikre, és a harmadik: miért öregszünk és halunk meg a Földön?" Az első két kérdésre tudjuk a választ. A harmadikra még nem annyira, amennyire szeretnénk.

Mikor kezdődik az öregedés, korfüggő-e? Mitől függ, kinek, milyen lesz az öregkora? Hogyan lehet megőrizni a test frisességét, rugalmasságát, a szellemi élénkséget?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook