Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Topogó (slambuc lé nélkül) recept

Topogó (slambuc lé nélkül) recept

Elkészítési idő 90 perc

A Topogó (slambuc lé nélkül) hozzávalói:
1 kg burgonya, 25 dkg fodros nagykocka tészta, 10-15 dkg házi füstölt szalonna, 8-10 dkg házi füstölt kolbász, 1 nagyobb szem érett paradicsom, 2 db hegyes csípős paprika, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 liter víz. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika és őrölt fűszerkömény.


A Topogó (slambuc lé nélkül) elkészítési módja:
Egy kis darab füstölt szalonnát kockára vágunk, és a bográcsban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és megdinszteljük. Ha a hagyma elkészült tűztől lehúzva pirospaprikával megszórjuk, jól elkeverjük majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Most hozzáadjuk a felkockázott krumplit, fűszerezzük borssal, őrölt köménnyel és ízlés szerint megsózzuk. Ezután belekarikázzuk a füstölt kolbászt, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot és egy-két felkarikázott csípős paprikát is. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ha kész, beleszórjuk a tésztát. Annyi lé maradjon rajta, amennyiben a tészta is megfő, esetleg pótoljuk. Az a jó, ha a végén a tészta magába szívja az egészet. Ekkor óvatosan kevergetve tovább pirítjuk addig, amíg a tészta lepirul, de nem ég oda.

Nagyon finom kovászos uborkával, vagy télen savanyú káposztával.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2019. febr. 28. 15:11
A topogó (slambuc lé nélkül) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook