Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött sonkatekercs bundában. recept

Töltött sonkatekercs bundában. recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 410 kcal

A Töltött sonkatekercs bundában. hozzávalói:
8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka
2 dl tej
1 nagyobb savanykás alma
8 hajszálvékony szelet óvári sajt
1 kis fej vöröshagyma
1 tojás
8 szem szegfüszeg
5 dkg liszt

őrölt bors
bő olaj a sütéshez


A Töltött sonkatekercs bundában. elkészítési módja:
1. A nyers sonkaszeleteket előző nap áztassa tejbe, takarja le, tegye a sütőbe. Felhasználáskor a sonkát vegye ki a tejből, csepegtesse le, szórja meg borssal. 2. Az almát hámozza meg, csumázza ki és vágja 8 karikára. A megtisztított vöröshagymából szintén vágjon 8 karikát. 3. Minden sonkaszeletre fektessen egy almakarikát, majd egy szelet sajtot, tegyen rá egy hagymakarikát is. A hagymába szúrjon bele egy szem szegfűszeget, sózza meg, majd a sonkát göngyölje össze. (Hogy ne essen szét, szúrja át fogvájóval, de tálalás előtt húzza ki.) Forgassa meg a lisztben. 4. A sonka áztatásához használt tejből 1 decinyit keverjen össze a felvert tojással, és mártsa meg benne a töltött sonkát. Ezután ismét forgassa a lisztbe, végül a tejes tojásban ismét megmártva, 170 C-fokra felhevített olajban 5-7 perc alatt süsse pirosra. Csepegtesse le róla az olajat és tálalja. Melegen, tormamártással az igazi.

Hamar kész, kivétel, hogy egy napig kell áztatni.

Aki nem tudná a tormamártás hogyan készül: 5 dkg felforrósított vajban pirítson világosra 5 dkg lisztet, öntse fel 5 dl húslevessel (kockából). Frissen reszelt (vagy készen kapoható ecetes) tormával, sóval, őrölt fehér borssal ízesítse.

JÓ ÉTVÁGYAT!!!


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött sonkatekercs bundában. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook