Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött pikáns sertésszelet recept

Töltött pikáns sertésszelet recept

A Töltött pikáns sertésszelet hozzávalói:
4 főre
80 dkg sertéstarja (8 szelet).
8 db csemegeuborka
8 vékony szelet bacon vagy füstölt szalonna
5 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dkg vaj
2 ek olívaolaj
5 dl főzőtejszín
1 ek mustár
3 ek majonéz
1 mk barna cukor
1/2 szerecsendió (vagy őrölt csapott mk)

durvára őrölt fekete bors


A Töltött pikáns sertésszelet elkészítési módja:
1. A kiklopfolt sertés tarja szeleteket egyenként előkészítjük: sózzuk,borsozzuk. 2. Ráterítjük a szelet szalonnát, egyik vége közelébe keresztülfektetjük az uborkát, a hús szeletet feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval legalább 2 helyen rögzítjük a hús végeit. 3. Magas falú teflon serpenyőben vagy lábasban a húst elősütjük: az olíva olajat felhevítjük, a tűzről levéve a hússzeleteket az edényben egymás mellett elhelyezzük. 4. Visszatesszük a közepes lángra és pirítjuk. Pár perc után a hús tekercseket megforgatjuk, a húsok mellé becsúsztatjuk a szeletekre vágott vajat. Aláöntjük a bort, és addig pároljuk vele a húst, míg a bor el nem párolog. 5. A hús párolása: beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket, ráreszeljük a kb. 1/2 szem szerecsendiót, enyhén sózzuk. 6. Felöntjük a főző tejszínnel, gyenge lángon, fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. 7. Mártás készítése: a puhára párolódott húsroládokat az edényből kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt tejszínes mártásba (a tűzről levéve) elkeverjük a mustárt és a majonézt. 8. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Kóstolás után, ha édesebbre akarjuk (az uborka és a mustár savanykás íze domináns!), rászórjuk a barna cukrot (lehet kristály is), és elkeverjük benne. 9. Ha nem sűrűsödött be eléggé a mártás, kis tálkába pár kanállal kiszedünk, kávéskanálnyi ételkeményítővel elkeverve, visszaadjuk a mártáshoz, és a keményítő besűríti. 10. A hús tekercseket visszahelyezzük a szószba, és a tűzhelyen összerottyantjuk vele. 11. Főtt, majd tepsiben sütött, vajas burgonyával tálaljuk.

előkészület: 30 perc
főzés: 45 perc
sütés: 35 perc


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött pikáns sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook