Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött libanyak recept

Töltött libanyak recept

A Töltött libanyak hozzávalói:
1 liba nyakáról lehúzott bőr
10 dkg libamáj
20 dkg libahús
1 tejbe áztatott zsemle
2 tojás
3 dkg finomra vá­gott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
törött bors
majoránna
3 dkg zsír

tej


A Töltött libanyak elkészítési módja:
A liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk a bőrt és a keskenyebb végét bevarrjuk. A húst (legjobb mellből) kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével. Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és a tojásokat hozzáadva jól összegyúrjuk. Ha híg, zsemlemorzsával sűrítjük. Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük, majd a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött libanyak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook