Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Töltött káposztalevél rántva recept

Töltött káposztalevél rántva recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Töltött káposztalevél rántva hozzávalói:
10 db káposztalevél,
10 szelet párizsi vagy gépsonka,
10 szelet trappista sajt,
2 db tojás,
liszt, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez.


Töltött káposztalevél rántva

A Töltött káposztalevél rántva elkészítési módja:
A káposztaleveleket forrásban levő sós vízben félpuhára főztem, majd hagytam kihűlni. A sajtból 5 x 5 cm-es szeleteket vágtam, a párizsit felszeleteltem vastagabb szeletekre. A kihűlt káposztaleveleket kiterítettem, a vastagabb levélereket kivágtam. Majd ráhelyeztem a párizsiszeletet, a közepére pedig egy szelet sajtot tettem. Ezután becsomagoltam úgy, ahogy a töltött káposztát. A végeit fogvájóval rögzítettem. Ezután a szokásos módon bepaníroztam lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva, majd forró olajban közepes lángon aranybarnára sütöttem. Petrezselymes burgonyával körítettem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Reform ételek receptjei


A töltött káposztalevél rántva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook