Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött csülök recept

Töltött csülök recept

A Töltött csülök hozzávalói:
2 mellső csülök
1 dkg őrölt kömény
4 dkg só
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg savanykás alma
20 dkg sárgarépa


A Töltött csülök elkészítési módja:
A csülköket besózzuk, hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt kihűtjük, kicsontozzuk. Amíg a csülök fő, elkészítjük a tölteléket. A savanyú káposztát levéből kicsavarjuk, köménymaggal megszórjuk és kevés víz aláöntésével félig megpuhítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát és a reszelt sárgarépát. Az anyagokat együtt puhára pároljuk, majd kissé kihűtjük, és a kiemelt csontok helyére töltjük. A betöltött csülköket zsineggel szorosan átkötjük, és tűzálló tálba téve előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Tálalás előtt a húst hagyjuk pihenni, majd a zsineget eltávolítva, éles késsel felszeleteljük, tálra rendezzük.

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook